Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2016 NM

En bild

De nordiska mästerskapen i undervattensrugby spelades helgen 27-28 februari i Köpenhamn. Tyvärr deltog inte Finland, vilket innebar ett gruppspel med dubbelmöte mellan Sverige, Norge och Danmark, med final mellan ettan och tvåan i gruppen.

Sveriges första match var mot Danmark som i sin första match hade spelat 2 - 2 mot Norge. Det gick inte att ta miste på deras självförtroende och de öppnade hårt. Sverige var dock grymt taggade och vände två underlägen till slutlig vinst med 3-2. Det avgörande målet gjordes med endast 14 sekunder kvar av matchen.

I nästa match, mot regerande världsmästarna Norge, visade Sverige upp sig från sin absolut bästa sida. Intensiteten i det svenska spelet var mycket hög och Norge fick inte mycket utrymme till mycket alls. Både det offensiva och det defensiva spelet var på topp. Sverige vann matchen med 3 - 1 och dessa siffror speglar matchbilden väl. Fantastiskt resultat som visar vägen för framtiden.

I och med dessa båda vinster och pga att Norge spelat oavgjort mot Danmark i deras första match, var Sverige klara för final. Detta märktes en del i uppladdningen inför returmötena på söndagen, men trots det så gör Sverige en mycket bra match mot Norge. Tyvärr missar vi en egen straffmöjlighet, vilket Norge i ett senare skede inte gör. Resultatet blev 0 - 1.

Danmark var trots den uteblivna finalplatsen mycket taggade och revanschsugna i returmötet. En match där domarinsatsen tyvärr inte var den bästa tillät ett spel med många tveksamheter, vilket till största delen drabbade det svenska spelet. Danmark vann med 2 - 1.

I finalen var Sveriges taggning åter på topp och vi gör en mycket stark insats mot Norge. Ett jämnt spel, med många fina chanser från svensk sida. Det är tydligt att vi är ett starkt lag som skall slåss om guldet i alla internationella turneringar. Tyvärr lyckades Norge något bättre med sina målchanser, vilket fastställde slutresultatet i matchen till 1 - 2.

Sammanfattningsvis gör Sverige ett mycket bra NM. Många fina individuella prestationer och bra uppoffrande lagspel. Vi ser positivt på framtiden - med flera nya och unga i laget, samt med många bra spelare som tyvärr inte nådde in i truppen denna gång - så vet vi att vi kan göra storverk i kommande turneringar.

Gruppspel:
Sverige - Danmark, 3 - 2, mål: Andreas Bergenholtz (straff), Joakim Nilsson, Andreas Corlin (14 s kvar av matchen)
Sverige - Norge, 3 - 1, mål: Mattis Wahlby, Jakob Thun (1 s kvar av första halvlek), Jens Westerlin
Norge - Sverge, 1 - 0, missad straff, Norges mål på straff
Danmark - Sverige, 2 - 1, mål: Kim Augustsson

Final:
Norge - Sverige, 2 - 1, mål: Emanuel Johansson

Slutresultat:
1. Norge
2. Sverige
3. Danmark

Jim & Peter

Publicerad: 2022-12-07

Senast uppdaterad: 2022-12-18

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala