Gå till innehåll
FOTO OCH FILM
Joakim Andersson

Joakim Andersson 2009-2010

Vem är jag?

Sju år har hunnit gå sedan jag första gången krängde på mig en dykutrustning. Och nästan lika länge har gått sedan jag för första gången tog min första undervattensbild. Jag blev så fascinerad av undervattensvärden att jag ville visa vänner och bekanta vad jag såg. Bilderna från den vattentäta engångskameran kanske inte riktigt representerade det jag ville få fram, så intresset vaknade – hur får jag fram de bilder jag vill ha?

Jag bor i Sandviken. Ett par mil ut till kusten finns Gävlebukten. Kanske inte de mest natursköna dyk som går att finna, men att sjunka ner i det mörka Östersjön är rogivande. Har jag dessutom kameran med mig så är det meditation.

På dagarna arbetar jag på Sandviks databolag där stordatorsystem är min grej. Fritiden vid sidan av dykning går till att träna budo i lite olika former. Jag har länge tränat ju-jutsu, men nu är det mest aikido (som jag ”bara” har tränat i 18 år).

Fotointresset följde med upp på land och att hitta färg och form är det som mest intresserar mig inom fotografin nu. Jag fotograferar mycket makro och kryper tätt inpå mina motiv. 2008 var mitt första SM och jag fick utmärkelsen bästa debutant.

Vad vill jag?

Mina ambitioner i UV-fotokommittén är att ta in nya idéer och tillsammans med de övriga medlemmarna ta fram ännu bättre tävlingsregler och att underlätta för intresserade att börja med fotografering.

Publicerad: 2022-11-26

Senast uppdaterad: 2022-12-21