Gå till innehåll
FOTO OCH FILM
Anders Jegeros

Anders Jegeros 2019-2021

Vem är jag?

Jag har varit med i UV-fotokommittén sedan våren 2019 och hösten 2021 så blev jag vald till ordförande. Innan dess har jag haft en roll som styrelseledamot i förbundsstyrelsen.

Sommaren 2001 tog jag mina första andetag under ytan och efter detta så fastnade jag direkt för sportdykningen. 2014 blev jag sportdykarinstruktör och är fortfarande aktiv instruktör och utbildar i Katrineholms SDK Näckens regi. Jag sitter även med i styrelsen i denna klubb. Min sambo dyker också vilket underlättar semesterplaneringen, vi har tillsammans rest runt i världen och utforskat både tropiska vatten och våra egna. Intresset för fotografering under ytan växte fram under dessa resor. Vi åkte på resor med undervattensfotografering som tema och dessa resor gjorde att min utveckling gick fortare. Jag rekommenderar er att åka på resor/workshops för att öka er egen nivå på ett avkopplat och trevligt sätt.

En av mina ambitioner är att är att införa rörliga bilder i kommitténs arbete då detta medieformat ofta är vanligare än att ta stillbilder hos nya dykare.

Jag vill även hjälpa våra föreningar med material och kunskap så att föreningarna själva kan bedriva UV-fototävlingar på olika nivåer; klubb-; distrikt- eller nationella tävlingar.

Jag kommer arbeta för att kommittén ska växa för att kunna fungera som en supportorganisation till våra föreningar.

Publicerad: 2022-11-26

Senast uppdaterad: 2022-12-21