Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2003

En bild

Tredje raden fr. v.: Magnus Bengtsson, Thomas Brandt, Niklas Johansson, Andreas Bergenholtz, Jörgen Persson, Björn Johansson, Patrik Eriksson
Andra raden fr. v.: Ulf Ridell, Marcus Bengtsson, Daniel Persson, Anders Osbeck, Olof Bertilsson
Första raden fr. v.: Magnus Christersson, Johan Fernlund, Wojcieck Golowkin
Liggande: Henrik Stewenius


Fakta
Mästerskapet arrangerades av Dyksällskapet El rio från Uppsala och spelades i Ramdalens simhall i Oxelösund den 11-13 april 2003.

Text: Henrik Stewenius, SDK Malmö Triton

Vi i SDK Malmö Triton kom till slutspelet som favoriter i kraft av två SM-segrar och en färsk serieseger. Favoritskapet till trots så var det som vanligt pirrigt och osäkert då slutspelslagen alltid är taggade till tusen och alltid förmår höja sig långt bortom det som de varit kapabla till under säsongen som varit. Som förberedelse för SM hade vi satsat på en träningshelg i Hamburg mot det Tyska landslaget, ett motstånd som tvingade oss till att tänka på försvar och de hade förmågan att utnyttja många av våra misstag. Efter att i säsongens sista match spelat mot Södertälje så hade vi en känsla av att de kunde bli riktigt farliga då de visat upp ett kreativt och skapande spel där den enda ordentliga svagheten var att de tappade allt för många bollar på slarviga passningar, ett problem som var åtgärdat inför slutspelet. Herrslutspelet spelas som semifinal och final, vardera i bäst av tre matcher, där ingen match får sluta oavgjord.

I semifinalen mötte vi DIB Karlskrona som vi besegrade 1-0 och 3-1. I den andra semifinalen stod för femte året i rad Linköping SDK mot Södertälje (Telje). De tidigare 4 gångerna har Linköping slagit ut Telje men i år så vann Telje med 1-0 i första matchen. Den andra matchen blev en rysare där stod det 0-0 efter full tid vilket Telje förvandlade till en seger i slutet av sudden death. Således var vi och Telje i final. Linköping skulle efter 10 finaler i rad spela om bronset mot Karlskrona.

I våra matcher mot Telje var matchbilden mycket spel in mot Södertäljes försvar vilket vi hade stora problem att få hål på, då de försvarade sig mycket disciplinerat. Till slut fällde dock vårt stora övertag i bollinnehav utslaget och vi vann matcherna med 2-0 och 1-0.

I bronsmatcherna slog Karlskrona Linköping efter att i den första matchen ha spelat 1-1 , följt av 15 minuter sudden death och därefter vunnit matchen 6-5 efter straffslagning. I den andra matchen tog Karlskrona kommandot och vann med 3-0.

Genom hela slutspelet markerade domarna med tydliga domslut att här gällde rent spel och att de på intet sätt låtit sig inspireras av urartade hockey-fasoner där alla fulheter plötsligt är tillåtna bara för att det är slutspel.

Ett stort tack till El-Rio för ett väl ordnat slutspel där man även passade på att ordna ett omväxlande väder med snö på marken vid spelets inledning och varmt och sol under söndagen.

Resultat Öppnas i nytt fönster.
1. SDK Malmö Triton
2. Telge PB
3. DIB Carlskrona
4. Linköpings SDK

Semi 1:1

SDK Malmö Triton-DIB Carlskrona

1-0

Semi 1:2

SDK Malmö Triton-DIB Carlskrona

3-1


Semi 2:1


Linköpings SDK-Telge PB


0-1

Semi 2:2

Linköpings SDK-Telge PB

0-1 (sd)


B-Final 1


DIB Carlskrona-Linköpings SDK


6-5 (str)

B-Final 2

DIB Carlskrona-Linköpings SDK

3-0


Final 1


SDK Malmö Triton-Telge PB


2-0

Final 2

SDK Malmö Triton-Telge PB

1-0


Mästarlaget från SDK Malmö Triton

1.

Daniel Persson

2.

Anders Osbeck

3.

Thomas Brandt

4.

Andreas Bergenholtz

5.

Henrik Stewenius

6.

Wojcieck Golowkin

7.

Marcus Bengtsson

8.

Ulf Ridell

Lagkapten

9.

Niklas Johansson

10.

Patrik Eriksson

11.

Olof Bertilsson

12.

Björn Johansson

13.

Magnus Christersson

14.

Jörgen Persson

15.

Johan Fernlund

Ledare

Magnus Bengtsson

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala