Gå till innehåll
FOTO OCH FILM

Joakim Andersson

En blandning av bilder från mina år som undervattensfotograf, både sött och salt. Dock enbart från Sverige eftersom det är här jag trivs bäst.

Om Joakim

Medlem i: Sundsvalls SDK Lagun

Fotograferat sedan: 1986 fick jag min första systemkamera i konfirmationspresent, men intresset svalnade och kom igång igen först när jag började dyka.

Dykt sedan: 2001

UV-foto sedan: 2002

Om mitt fotograferande:
I början av min dykkarriär hittade jag och min buddy ett föremål på botten som vi ville försöka identifiera. Jag köpte en engångskamera i en naiv tro om att det bara vara att knäppa ett kort, framkalla, scanna (så var det på den tiden) och skicka ut på internet.
Resultatet blev naturligtvis bara svarta bilder, men där vaknade mitt intresse för undervattensfotografering. Jag kostade på mig en Canon IXUS (tidig digital pocketkamera) med undervattenshus för att direkt se om det blev något resultat.

Att sjunka ner i det mörka Östersjövattnet tycker jag är rogivande och att fånga vrak på bild är utmaningen som troligen är anledningen till att jag fortsätter dyka. Dock tycker jag det är roligare att fota makro men då blir det en eller ett par turer över till västkusten varje år för att få smyga omkring i tången.

Placeringar i SM, NM eller VM:

SM 2008: Bästa tävlingsdebutant
SM 2009: Silver Klass Makro
NM 2009: Guld Klass F

Övrigt:
P2 Vrakfoto 2011: Silver

Instagram: https://www.instagram.com/bluepix.se/ Länk till annan webbplats.