Gå till innehåll
FOTO OCH FILM

Anders Salesjö

Jag är marinbiolog och älskar alla former av djurliv under ytan. Av den anledningen fotograferar jag nästan uteslutande djur. När jag själv tittar igenom nedanstående bilder, efter att jag valt ut dem, ser jag att det blev mycket fiskar, vilket är representativt för min del. Bilderna är från jordens alla hörn och såväl i sötvatten som saltvatten.

Om Anders

Medlem i: Tångjohans SDK Lysekil

Dykt sedan: 1981

UV-foto sedan: 1986

Om mitt fotograferande:
Jag älskar att fotografera djur under ytan, sedan spelar det mindre roll om det är i Sverige eller utomlands, små eller stora motiv, i sötvatten eller saltvatten. Det är ett enormt intresse för djurlivet under ytan som är min drivkraft till såväl dykning som fotograferande. Bildmaterialet använder jag sedan till undervisning, artiklar och föreläsningar. Då jag ofta är sammanhållande för olika dykresor används bilder regelbundet för att berätta om djurlivet på specifika resmål.

Min buddy: Parkamraterna har varierat mycket under årens lopp. Jag gillar att dyka med andra undervattensfotografer och har dykt mycket med bland annat Dennis Malmström, Rikard Godlund och Ingvar Eliasson. De flesta dyk gör jag numera med min livskamrat Marie Åkesson.

Placeringar i SM, NM eller VM:

SM: Det här blivit många placeringar i såväl SM som NM och jag har deltagit i ett antal VM. Jag har sju totalsegrar i SM: 1994. 1998, 1999, 2000, 2002, 2003 och 2006. Nordisk mästare blev jag 2004. Det har även blivit mycket priser i internationella fototävlingar. Då priserna i internationella fototävlingar ofta består av exklusiva dykresor, har detta genererat nya tävlingsbilder.

Länkar: