Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2006

En bild

Helena, Camilla, Anna, Kajsa, ?, ?, Maria, ?, ?, Ann-Sofi, Ingrid, Monica

Fakta
Mästerskapet arrangerades av Sydkustens SDK och spelades i Väggabadet i Karlshamn den 21-23 april 2006.

Text: Anna Åberg, Musslorna

Så var det dags. För SM. Svenska Mästerskapen, det största mötet på året mellan damlagen. Att sitta som ny spelare i Musslorna är rätt stressande i det här läget. De har ju en hel del att försvara just när det kommer till SM. Och ja, jag var med förra året också men att bli inkastad för att ett lag behöver fyllas ut jämfört att komma tillbaka året efter med en faktisk roll i laget - det är skillnad. Men man vill inte vara den som är med i laget den gången som SM-guld förloras. Så det var med viss nervositet som vi lämnade Malmö på fredagen för att i lugn och ro spendera fredagskvällen tillsammans och jobba på vår lagkänsla. Efter en stadig frukost på vandrarhemmet blev det dags att leta sig till badet och samla ihop laget. I år ställde Musslorna upp med ett väldigt blandat lag av veteraner och nybörjare så steg ett blev att presentera sig och prata ihop oss på de olika positionerna. Nu kunde en viss nervositet anas bland fler än mig och det är ju skönt att inte vara ensam.

Första matchen vi skulle spela var mot Göteborgslaget Felix Flix. Jag tillhör den skara av människor utan tävlingsnerver överhuvudtaget och att jag nu kände att det var en hel del på spel gjorde inte saken bättre. Men det är bara att bita ihop, svälja klumpen av nervositet och börja fokusera på att göra en bra match. Alltså vinna. När matchen äntligen startade var det bara att köra på stenhårt. Flix-tjejerna bjöd på ett mycket tufft försvar, och även om vi Musslor hade bollen större delen av matchen var det en tuff match och mycket svårt att komma in på mål. Vi lyckades i alla fall och efter en tuff match blev slutresultatet 2-0 till Musslorna.

För att ladda upp inför nästa match fyra timmar senare åkte vi ner till stan och satte oss på torget i solen och åt lunch. Vi visste att nästa match skulle bli tuffare så förutom att ladda med energi blev det en del taktiksnack och sedan mental laddning.

När Sjökorna anlände, kändes en lätt spänd stämning men ändå bara roligt att träffa alla igen. Väl på bassängkanten var det däremot dags att ta på sig matchandan igen och fokusera på att göra en bra match till. Klumpen av nervositet var tillbaka i magen även om det kändes bättre än inför förra matchen. Vi hade rätt, motståndet var betydligt tuffare i den här matchen och det kändes aldrig givet att vi skulle vinna. Vi fick slita hårt men genom att hjälpa varandra gick det vägen och matchen slutade 3-1.

Lördagen var alltså slut för oss Musslor och vi var klara för final. Det kändes mycket bra att ha kvällen ledig, men vi väntade med spänning på resultaten från matchen mellan Felix Flix-Sjökorna. Medan vi satt på restaurang och laddade slet de i bassängen och till slut började sms:en trilla in. Det visade sig att Sjökorna hade vunnit med 2-0 och det blev alltså dom vi skulle möta i final.

Så kom då söndagen och finalen. Nervositeten var påtaglig hos många i laget och det märktes av en spänd stämning i omklädningsrummet mellan de båda lagen. Nu gällde det - vilka skulle ta hem guldet? Vi visste att det skulle bli en tuffare match än gårdagens och den teorin besannades så snart startsignalen gick, det här skulle bli en hård match. Det blev en jämn match, mycket hård där båda lagen kämpade stentufft om bollen. I slutändan så var det Musslorna som var det starkare laget och de som lyckades få bollen i mål. Slutresultatet efter en mycket rolig och hård match blev 5-0 och Musslornas sjätte SM-guld var ett faktum. Efter tre roliga och jämna matcher åkte vi nöjda hem till Malmö med våra guld. Vi firade även att Monica, en återvändande veteran, lyckades bli bästa målgörare med sina fyra mål.

Resultat Öppnas i nytt fönster. (matchprotokoll Pdf, 1 MB.)
1. Musslorna
2. Sjökorna
3. Felix Flix

Musslorna - Felix Flix

2-0

Musslorna - Sjökorna

3-1

Felix Flix - Sjökorna

0-2

Musslorna-Sjökorna

5-0 (Final)


Mästarlaget från Musslorna

1.

Monica Grunditz

2.

Kajsa Dahlström

3.

Helena Willhelmsson

4.

Ingrid Wising

5.

Akkiko Ahl

6.

Ann-Sofi Krakau

7.

Camilla Tirone

8.

Anna Åberg

9.

Fanny Lindstedt

10.

Maria Persson

11.

Ishtar Bäcklund

12.

Annelie Sundbergh

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala