Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2006

Fakta
Mästerskapet arrangerades av DK Bottenskraparna från Gotland och spelades i Solbergabadet i Visby den 20-11-12 mars 2006.

Text: Mattis Wahlby

Den 11-12 mars gick årets junior-SM i UV-rugby av stapeln i Solbergabadet, Visby. En spännande och lärorik helg väntade för de nio lag som tagit sig till Gotland. Att årets junior-SM skulle bli oförglömligt märktes redan under invigningen. I gåsmarsch tågade lagen under medeltida musik in i simhallen. Efter detta visade DK Bottenskraparnas ordförande Lisa Johansson upp oväntade kunskaper, eldsprutning. Efter det sedvanliga invigningstalet framfördes nationalsången, ackompanjerade av bas och saxofon från femmans trampolin.

När lagledarna släppte i varsin boll i poolen var det dags att börja ladda upp. Först ut var de yngre juniorerna, hemmalaget Bottenskraparna spelade mot Putan. Matchen slutade, trots en riktig kämpainsats, med förlust för Putan som endast hade en avbytare. Efter hand som matcherna spelades visade det sig att både Trelleborg och Bottenskraparna var obesegrade så när de möttes blev det den dittills tuffaste matchen. Efter stabilt försvar och effektivt anfallsspel gick Bottenskraparna segrande ur matchen och blev klara för final. Genom att slå fjolårets bronsmedaljörer Malmö visade dom att det var i final man hörde hemma. I äldre junior var utgången på förhand oviss då de tre medaljörerna från fjolåret närvarade. Norrtelje, som haft problem med träningsnärvaron under säsongen mötte i inledningsmatchen ett mycket taggat hemmalag som var ute efter revansch från tidigare år. Matchen skulle visa sig bli mycket jämn. Bottenskraparna tog i mitten av första halvlek ledningen men Norrtälje var inte sena att svara upp. 1-1 stod sig tills Bottenskraparna i mitten av andra halvlek kunde forcera in 2-1, vilket höll matchen ut trots flera bra möjligheter för Norrtelje. När regerande mästarna Esurf senare slog Norrtelje med knappa 2-0 stod det klart att det skulle bli Botteskraparna mot Esurf i söndagens final medan Norrtelje skulle få möta Malmö i en match om bronset.

Under lördag kvällen samlades alla hungriga spelare på en restaurang för att inta en underbar texmex-buffé. Efter en gemytlig men tuff första dag blev det söndag morgon och dags att hoppa i fenorna och spänna cyklopremmarna - för det var nu finalerna skulle spelas och medaljerna delas ut. Först ut var Putan som i den sista gruppspelsmatchen skulle möta Esurf. När domaren blåste av stod Esurf som segrare och var klara att möta Malmö i bronsmatchen för yngre juniorer. Finalerna spelades till skillnad från grundspelsmatcherna i två halvlekar och detta skulle visa sig bli avgörande för utgången av årets junior-SM.

Under yngre juniorernas final jagade hemmalaget sin första notering på den åtråvärda dykar-bucklan och Trelleborg sin tredje. Matchen visade sig bli en av de jämnaste under turneringen. Bottenskraparna visade dock upp ett stabilare försvarsspel och kunde under längre anfall skapa luckor i Trelleborgs försvar. Matchen slutade 3-0 till Bottenskraparna och till hemmapublikens jubel fick Bottenskraparnas yngre juniorer för första gången i historien lyfta bucklan.

I äldrefinalen visade Esurf framfötterna direkt och kunde rycka ifrån till 3-0 innan Bottenskraparna kunde reducera. Vid ställningen 3-1 blåste domaren straff för Bottenskraparna. Straffen lades av Daniel Holmstedt som dock inte lyckades forcera den storspelande vänstern i Esurf. Efter straffen fortsatte Esurf att anfalla medan trötta Bottenskrapare försvarade sig så gott det gick. Slutsiffrorna 8-1 var helt rättvisa och vi gratulerar Esurf till guldet.

På det hela taget var arrangemanget med inledning och middag mycket väl genomfört och under helgen syntes inga ledsna miner men däremot många skratt. Vi tackar alla deltagare för en mycket trevlig helg.

Resultat (matchprotokoll Länk till annan webbplats.)
1. ESURF
2. DK Bottenskraparna
3. Norrtelje DK
4. Malmö SDK

DK Bottenskraparna - Norrtelje DK

2-1

Malmö SDK - ESURF

0-9

Norrtelje DK - ESURF

0-2

DK Bottenskraparna - ESURF

0-1

Malmö SDK - Norrtelje DK

0-9

DK Bottenskraparna - Malmö SDK

6-0

Norrtelje DK - Malmö SDK

20-0 (Bronsmatch)

DK Bottenskraparna - ESURF

1-8 (Final)

Mästarlaget från ESURF

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Ledare

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-10-31

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala