Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

2005-2006

1.

Sjökorna

4

2

0

2

21-18

4

2.

Musslorna

4

2

0

2

24-18

4

3.

Felix Flix

4

2

0

2

11-19

4


Omgång 1, 051022, Mullsjö

Felix Flix - Sjökorna

0-7

Felix Flix - Musslorna

0-10

Sjökorna - Musslorna

11-1Omgång 2, 060401, Mullsjö

Sjökorna - Musslorna

3-10

Sjökorna - Felix Flix

0-7

Musslorna - Felix Flix

2-4Spännande upplösning av damserien!

Text: Ann-Sofi Krakau

Årets damserie har i poäng sett varit den jämnaste på flera år. Ingen av oss aktiva tjejer har någonsin varit med om att alla lagen slutat på samma poäng. I Sverige finns det tre damlag, Felix Flix, Musslorna, och Sjökorna. Serien avgörs genom dubbelmöten som är uppdelade i två omgångar.

Under första serieomgången stod Sjökorna som de stora vinnarna. De kom med många duktiga spelare och slog Musslorna med 11-1 och Felix Flix med 7-0. Felix Flix var bara sju stycken och kämpade mycket väl men fick ge vika även för Musslorna. 10-0 till Musslorna mot Felix Flix.

Under nästa serieomgång var det Felix Flix som tog hem segrarna och Sjökorna som anlände med ett lag på sju personer. Felix Flix gav igen på Sjökorna med precis samma siffror som de blev slagna med omgången innan, 7-0. Musslorna tog Sjökorna med 10-3. Den jämnaste matchen i årets serie stod mellan Felix Flix och Musslorna. I halvlek var ställningen 1-1 och efter arton minuter 2-1 till Musslorna. Men oj vad snabbt det kan vända! En axel slinker ner i korgen. Straff och en målvakt blir utvisad. Därpå omstraff och kvittering, 2-2. Slutligen "powerplay" (i och med utvisning) och Felix Flix tar ledningen, 3-2. Flixen gör sedan ytterligare ett mål i tjugosjunde minuten, vilket punkterar matchen.

Detta innebar att alla lagen vunnit och förlorat två matcher var. Vilket i sin tur innebar att alla lagen hade fyra poäng! Så till den stora frågan. Vilket lag hade vunnit serien? Eftersom Musslorna gjort flest mål ville de genast slå klorna i seriesegern men eftersom reglerna i Sverige ändrats inför den här säsongen fick de ge vika. Förut var det målskillnad som avgjorde om lagen slutat på samma poäng men numera går inbördes möte före. Genom regeländringen vill man undvika matcher där bättre lag gör så många mål de kan på de sämre för att målskillnaden i slutändan kan avgöra slutplaceringarna i serien. Eftersom det finns olika regler för inbördes möte i olika sporter blev jag osäker på hur siffrorna skulle tolkas. För att vara på säkra sidan vände jag mig till Manuel Tito de Morais som är domaransvarig och internationell domare. Han gav oss den spännande upplösningen, nämligen:

"1. Sjökorna kommer före Musslorna för att de har bättre total målskillnad i de två inbördes matcherna (14-11). 2. Sjökorna kommer före Flix för att de har totalt bättre målskillnad i alla matcher (målskillnad från inbördes matcher är lika, 7-7). 3. Musslorna kommer före Flix för att de har bättre total målskillnad i de två inbördes matcherna (12-4)."

Då stod det klart att Sjökorna vann damserien, Musslorna kom tvåa och Felix Flix trea. Ett stor grattis till Sjökorna! Spelet under damserien har varit schysst och vi har fått göra många mål. Ann-Sofi Krakau (Musslorna) gjorde elva mål och vann skytteligan och Maria Persson (Musslorna) och Caroline Åhman (Sjökorna) kom på delad andraplats med åtta mål vardera.

Med tanke på den dramatiska upplösningen av årets damserie är spänningen olidlig inför SM i Karlshamn. Uppslutningen kommer utan tvekan att vara den bästa och med alla lagen fulltaliga kommer vi kunna kora Sveriges bästa damlag.

Målgörare (topp fyra)
11 Ann-Sofi Krakau, Musslorna
8 Maria Persson, Musslorna
8 Caroline Åhman, Sjökorna
5 Anna Överby, Sjökorna

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-10-31

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala