Gå till innehåll
UNDERVATTENSRUGBY

Signalutrustningen (mini)

En ny signalutrustning har utvecklats med kravbilden: lätt att bära med sig, lätt att sätta upp, tillförlitlig och lätt att reparera.

UV-rugby är historiskt sett inte direkt någon materialsport. Ett par fenor, cyklop med snorkel och en mössa kommer man långt på. Men högre ambitioner och ny teknik ger möjlighet till ny utrustning.

Utmaningen är så klart att utrustning ska fungera och höras bra under vattnet. Under sommaren 2022 gjordes ett test med 8 olika fabrikat av tutor. Endast 1 av tutorna verkade leva upp till förväntningarna. Även undervattensknapparna och kapslingen av dem testades. Den nya utrustningen drivs av ett säkert litiumjonbatteri med inbyggd överströmsskydd och spänningsreglering och avsäkras med en redundant 10A säkring. Dessutom är landdomarknappen ersatt med en fjärrkontroll.

Resultatet är en utrustning på knappa 6 kg som får plats en liten verktygsväska. Den nya signalutrustningen öppnade även möjligheter för nya användningsområden.

En ännu mindre utrustning med endast 1 knapp och undervattenstuta, och som får plats i en necessär har tagits fram. Denna tuta är optimal för träningar och träningsläger, och kan ersätta coachens visselpipa i landbaserade sporter.

Med den nya utrustningen ger sporten förhoppningsvis ett mer seriöst intryck och ger möjlighet till mer avancerade träningsövningar.

Batterypowered, lightweight, shoebox size practice horn. 1 UW-horn och 1 UW-button. Usefull for trainingcamps and practice!

Är du intresserad av en tuta? Kontakta Robin van Trigt.

UV-tränar tuta

Publicerad: 2024-01-31

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Samarbetspartners

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala