Gå till innehåll
FOTO OCH FILM

Öppen förfrågan: Arrangör till SM i UV-foto 2024

AVSLUTAD: Öppen förfrågan: SSDF söker arrangör till SM i UV-foto 2024

Ladda ned som PDF Pdf, 155.3 kB.

SM i UV-foto är ett officiellt Svenskt Mästerskap. Det arrangeras årligen och är öppet för alla som är medlemmar i en klubb inom Svenska Sportdykarförbundet. Finalen är en sann idrottsprestation i form av en fysisk UV-fototävling där bilderna tas på plats under tidsbegränsade dyk på angiven plats.

Regler för finalen i SM Länk till annan webbplats.

Svenska Sportdykarförbundet söker nu arrangör av SM i UV-foto 2024.
I en första omgång vill vi undersöka om det finns intresse från något håll av att arrangera SM-finalen i augusti nästa år. Arrangör kan vara enskild dykklubb, ett samarbete mellan flera dykklubbar, eller ett kommersiellt företag. Vi är öppna för förslag på olika typer av lösningar, men följande grundförutsättningar gäller:

  • Arrangemanget bör helst äga rum i andra halvan av augusti 2024. Riktmärke är 22–25 augusti, ankomst torsdag kväll, avslut söndag eftermiddag, med fredag–lördag som tävlingsdagar, men andra upplägg kan beaktas.
  • Arrangören representeras av minst en person i tävlingsledningen och samarbetar med tävlingsledningen i planeringen av tävlingen.
  • Arrangören tar ansvar för hela det praktiska arrangemanget, dvs kost, logi, flaskfyllning och all dyklogistik.
  • Arrangören tillhandahåller även en möteslokal för minst 40 personer, att användas för genomgångar inför och under tävlingen samt till avslutningsceremoni med prisutdelning. Lokalen bör gå att mörklägga i samband med bildvisning.
  • Arrangören kan erbjuda dykning för sammanlagt 12 fotografer med assistenter (sammanlagt 24 dykare) så att man genom dykning i mindre grupper (till exempel flera båtar/dykplatser) och med växling av dykplatser kan erbjuda samtliga tävlande likvärdiga förhållanden.
  • Arrangören ansvarar för dykledning, dyksäkerhet, eventuella båtar med för ändamålet godkända båtförare, och att lagar och regler för sjöfart och dykning efterlevs.
  • Den dykning som erbjuds av arrangören uppfyller SSDF:s regler och krav på dyksäkerhet. Det ska finnas syrgas, hjärtstartare och beskrivna rutiner för nödsituationer.
  • Arrangören erbjuder dykmiljöer som skapar hög sannolikhet för att samtliga tävlingsdyk kan genomföras, oavsett väder.
  • De lokaler som erbjuds ska medge att de tävlande har möjlighet att sitta vid egen, medhavd dator och välja ut och skicka in tävlingsbilder. Det ska finnas tillgång till eluttag och WiFi med bra mottagning och bandbredd.
  • Offert ska kunna presenteras senast 30 november 2023.

Med detta sagt så är det även viktigt att påpeka att detta verkligen är en öppen förfrågan, även i bemärkelsen att vi är intresserade av att höra olika typer av förslag på hur SM skulle kunna arrangeras, även på sätt som skiljer sig från det upplägg vi har haft under många år nu, med båtdyk under två dagar på den svenska västkusten.

Intresseanmälan kan göras till Foto- och filmkommitténs ordförande, Ingvar Eliasson, fotofilm@ssdf.se. Efter anmälan kommer vi att ta kontakt och boka möte för att diskutera vidare och därefter eventuellt begära ett formellt anbud i form av en detaljerad offert.

Hälsningar

Ingvar Eliasson 
Ordförande, Foto- och filmkommittén

Ingvar Eliasson

Ordförande, Foto- och Filmkommittén

SPONSORER AV SM I UV-FOTO 2023