Gå till innehåll
FOTO OCH FILM

Årets domare

Anna W Thorbjörnsson

Anna W Thorbjörnsson

Anna är fotograf, författare, manusförfattare och konstnär, verksam sedan 15 år tillbaka. Hennes resereportage syns ofta i Sveriges största resemagasin och dagstidningar, t ex Dagens Nyheter. Hon har publicerat mer än 15 böcker, både bildrika reseguider och konstfotoböcker, där flera har blivit översatta till andra språk. Konstprojekten är många – uppmärksammade internationellt är bland andra nakenstudien The Female Eye (2019), serien med självporträtt gjorda under pandemin, Quarantine Queen (2020) samt undervattensprojektet Waterlife (2015).

Stefan Beskow

Stefan Beskow

Stefan Beskow har fotograferat under vattnet i närmare 25 år. Han har blivit flitigt publicerad i både internationella och nationella dykmagasin och har såväl deltagit som varit domare i flera olika tävlingar inom uv-foto. Dessutom har han gjort flera kurser i undervattensfotografering för Moderskeppet som är Skandinaviens största utbildare i foto och bildbehandling.

Stefan gillar all sorts dykning både nordisk dykning och tropisk dykning och har ett stort intresse för resor. Han reser gärna till exotiska dykdestinationer för att fotografera. Gärna med vackra korallrev och intressant djurliv.

Torbjörn Gylleus

Torbjörn Gylleus

Torbjörn är frilansfotograf och fotojournalist med bas i Stockholm. Under åren som dykande fotograf har han besökt många spektakulära platser i olika delar av världen, och han är ständigt på jakt efter nya unika miljöer och motiv.

Genom sitt arbete har Torbjörn vunnit flera utmärkelser i både nationella och internationella tävlingar, och hans bilder och artiklar har publicerats i böcker, tidningar och online.

Sedan 2016 arbetar Torbjörn även som redaktör på tidningen DYK.

Ingvar Eliasson

Ordförande, Foto- och Filmkommittén

Publicerad: 2023-08-27

Senast uppdaterad: 2023-08-28