Gå till innehåll
TÄVLINGSFRIDYKNING

Regler

Tävlingsregler

Fridykningtävlingar i Sverige följer antingen AIDA eller CMAS-regler, beroende på vilken organisation tävlingen arrangeras i. För mer specifik information om regelverket, se respektive organisations hemsida.

För deltagande på SM och för att reperesentera Sverige på världsmästerskap krävs medlemskap i en till SSDF ansluten klubb.

Medicinskt utlåtande

För att tävla i AIDA och CMAS-tävlingar krävs ett medisinskt utlåtande, undertecknat av en läkare. Här Pdf, 99.7 kB. kan du hämta formuläret.

Nationella rekord

Svenska rekord är det bästa resultatet som gjorts av en atlet* som tävlar för Sverige i antingen en AIDA eller CMAS-tävling. För att räknas som svenskt rekord ska dyket inte ha några poängavdrag (penatlies) och/eller ha erhållit ett vitt kort. I DYN/CWT kan dyket göras med monofena, med bifenor eller utan fenor.

Dubbla medborgarskap

Atleter med dubbelt medborgarskap har rätt att representera Sverige i nationella-, nordiska eller internationella mästerskapstävlingar. Detta kräver dock att atleten under verksamhetsåret inte har tävlat för, eller har för avsikt att tävla för något annat land eller landslag. Atleten måste representera Sverige i både CMAS- och AIDA-tävlingar.

En atlet med dubbelt medborgarskap som tidigare har tävlat för ett annat land och som vill representera Sverige måste meddela TFK om detta, samt ändra sin nationalitet i AIDAs system. Allt detta måste göras senast den 31 oktober inför nästkommande år. Atleter får ändra medborgarskap högst vart annat år.

 

*Om atleten har dubbla medborgarskap ska denne uppfylla kraven under avsnittet "Dubbla medborgarskap".

Text

Text

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala