Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Dykmässan 2024

Verkligen en väldigt bra mässa för Svenska Sportdykarförbundet!

Helgen under vecka 6 anordnades Dykmässan, i år tillsammans med Båtmässan, i Göteborg. Det blev en välbesökt helg och inte minst vi på förbundet var nöjda...

I en monter på Dykmässan kunde nyfikna besökare stanna till och prata med oss från förbundet. Representanter från 65 stycken (!) av våra 140 föreningar kom förbi och sa hej! Otroligt kul med så bra uppslutning!

I år hade vi en Sverigekarta med oss där man fick sätta en svart kartnål för varje förening som kom förbi. Även en guldnål sattes dit för varje person som stannade till. Var nålarna hamnade på kartan berodde helt enkelt på vilken ort föreningen finns på samt var i Sverige besökarna bor.

Det var väldigt stort intresse för alla våra grenar, - Apparatdykning, fridykning, undervattensrugby och foto&film.
Götaverkens Sportdykarklubb fanns på plats och kunde ta hand om de som ville bli medlemmar - värt mycket för besökarna, då de fick hjälp direkt. Föreningens fridykarkurs blev fulltecknad på kort tid under mässan, vilket visar på det stora intresset som finns runt om i landet.

Under lördagen hade Tekniska kommittén instruktörsträffar på plats. För de som inte kunde delta fysiskt fanns även möjlighet att medverka digitalt och det var väldigt populärt så om vi gör samma val till nästa år kommer en större sal garanterat att behövas!

Intruktörsträffarna genomfördes av TK:s stabila gäng: Andreas, Peter Johnsen, Lisa, Linda, Peter von Zeipel och Christer - och de gjorde det mycket bra!

Vi hade även besök av de nordiska länderna för att diskutera nutid och framtid kring vår idrott. Vi pratade även om hur vi ska kunna jobba tillsammans med olika utvecklingsområden. Som exempel gav vi Foto-kommittén i varje land i uppgift att se över Nordiska mästerskaps regler och utförande tillsammans som grupp. Det ska bli spännande att se vad dom kommer fram till.
Nästa fysiska träff är i Norge men fram till dess fortsätter vi med våra möten digitalt på Teams.

Svenska Sportdykarförbundet fick möjligheten att delta på stora och lilla scenen för att sprida våra verksamhet till alla besökare.

Ingvar, Maria och Alexander pratade om vikten att vara med i en förening och vilken glädje och gemenskap det kan ge. De pratade även lite mer ingående kring foto & film samt undervattensrugby. - Tack för att ni gjorde detta!

Jeanette Molnar och Valdemar Karlsson pratade fridykning på båtmässans stora scen och imponerade säkert på många av besökarna.

Årets instruktör delades ut till Magnus Roslund och Mats Gunnarsson. - Stort Grattis!

Och ett extra tack till Magnus Roslund, ideell inom förbundet, som fixat med bokningar och allt som hade med mässan att göra!

Tack till alla er som besökte oss! Vi hoppas vi ses nästa år igen!

Publicerad: 2024-02-12

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala