Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Nya svenska rekord i fridykning

Foto: Peter Stenberg, Sveriges Radio

I fredags på SM i Poolfridykning i Göteborg  fick vi se Rami Bladlav hålla andan i smått otroliga 9 minuter och 8 sekunder. Detta är nytt svenskt och nordiskt rekord i grenen statisk apnea (STA), den tävlingsgren inom fridykning som handlar om att hålla andan så länge som möjligt under vattenytan. Det nya svenska rekordet är det 10:e bästa resultatet i världen genom alla tider och är 6 sekunder längre än det tidigare som sattes 2020.Rami har bara tränat fridykning i 2 år och tävlar för Juniordykarna i Göteborg.Även på damsidan fick vi se ett nytt svenskt rekord i grenen DYNB, Li Karlsén från Ariel i Stockholm gjorde ett dyk på 170m. Det gamla rekordet löd 166m.På SM deltog 52 atleter som genomförde totalt 168 tävlingsdyk, varav det sattes 75 st nya personbästa.Totalsegrare över alla grenar blev på damsidan Li Karlsén, samt Oskar Särnholm från Linköpings sportdykarklubb.

Samtliga prestationer finns listade på officialtop.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2021-11-16

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala