Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Samarbetet med onlinemagasinet DYK

Sedan förbundsmötet 2020 har styrelsen haft ett uppdrag att hitta en kostnadseffektiv ersättare till Sportdykaren.

Nu har förbundet efter mycket arbete tecknat ett avtal med onlinemagsinet DYK där vi får en helt egen sektion med förbundsmaterial. Alla som är medlemmar i SSDF-ansluten förening kommer få tillgång till DYK.


Många av er kanske minns DYK som gavs ut i pappersformat förr i tiden. Eftersom man hade svårt att nå lönsamhet med papperstidningen lade man ner denna och satsade från 2017 helhjärtat på ett magasin online istället. Detta kommer ut 6‑8 gånger om året och lösa artiklar finns tillgängliga online.

Samarbetet är helt naturligt eftersom båda organisationerna har som målsättning att sprida kunskap, intresse och förståelse för alla aspekter inom dykning och undervattensvärlden, med särskilt fokus på skandinaviska vatten. DYKs primära målgrupp har traditionellt varit apparatdykare, men målsättningen har sedan en tid varit att bredda utbudet till att omfatta fridykning, undervattensrugby och andra undervattensaktiviteter. Samarbetet med SSDF innebär att vägen till det målet kortas avsevärt då de grenarna finns i förbundet. DYK får även en betydande ökning av antalet läsare vilket givetvis innebär ett stort värde för dem.

SSDF får en egen sektion i magasinet där förbundsnyheter, information och artiklar från verksamheten ute i dyksverige kommer delges läsarna. Ett komplett magasin i onlineformat kommer ges ut minst varannan månad, medan fristående artiklar görs tillgängliga på dyk.net Länk till annan webbplats. löpande.

För att vi tillsammans med DYK ska skapa ett magasin som visar vår fina verksamhet ute i klubbarna, krävs givetvis att någon tar bilder och skriver samman artiklar. Det är här DU kommer in i bilden. Har du något intressant du vill skriva om? Händer det något kul i din förening? Skulle du vilja presentera din förening? Vet du någon dykare som kanske har något kul att skriva om? Nu har vi chansen att utgå från en fin grund och skapa något ännu värdefullare för alla dykare. Sprid ordet i era kretsar så att vi kan ta fram riktigt fina artiklar framöver. Kontaktinfo finns sist i detta utskick.

Praktiska detaljer och planen framöver

Eftersom DYK ges ut online är pressläggningstiden för magasinet mycket kortare än den var för Sportdykaren och vi kan publicera artiklar på dyk.net Länk till annan webbplats. löpande. Vi har även en intentionsförklaring med DYK att allt material förbundet vill ha med i magasinet kommer tas med i vår egen sektion, under förutsättning att det bedöms skänka glädje åt läsarna. Det första nummer som ges ut efter samarbetet är planerat till 1/5. I detta nummer har vi inte hunnit få med SSDF-sektionen, men därefter är det ”fritt fram” för det material vi tar fram.

För att säkerställa bra funktion för alla medlemmar påbörjas nu en testperiod och planen är att det senast 1 maj ska vara möjligt för SSDF-anslutna medlemmar att logga in och ta del av hela utbudet på dyk.net Länk till annan webbplats.. Med lite tur ges möjlighet innan detta datum.

Information till föreningsmedlemmar

För att du ska kunna logga in och ta del av allt som finns då dyk.net Länk till annan webbplats. krävs det två saker:

  • Att du har en korrekt e-postadress registrerad i IdrottOnline.
  • Att din förening aktiverar den integration DYK använder för att kontrollera att du är medlem i SSDF-ansluten klubb.

Hjälp oss gärna att tillse att din förening löser ovan punkter. Ju förr desto bättre. Har du fått utskicket förbundsnytt har du troligen en korrekt adress registrerad. I annat fall får du kontakta din medlemsansvariga i klubben.

Mer detaljerad information kommer skickas den dag testperioden är över och det är dags för dig att logga in.

Information till medlemsansvarig/klubbadministratör av Idrottonline

Den eller de som administrerar klubbens IdrottOnline måste aktivera den integration som gör att medlemmarna kan logga in på dyk.net Länk till annan webbplats.. Det görs enligt nedan guide. Den integration som ska aktiveras kallas "dyk.net - online dykmagasin”. Observera att det endast är steg 1-3 samt 7-8 som är relevanta i vårt fall.

https://support.idrottonline.se/support/solutions/articles/11000034382-integration-med-externa-applikationer Länk till annan webbplats.

Alla föreningar uppmanas att se till att medlemmarnas epost-adresser i IdrottOnline är korrekta. Utan en korrekt adress kommer medlemmen inte kunna logga in. Skicka gärna ut denna info i era nyhetsbrev eller annan medlemskommunikation.

Har du frågor eller funderingar kring det som beskrivits ovan? Vill du hjälpa till med arbetet att fylla på förbundets sektion i magasinet? Kontakta Fredrik Pålsson på fredrik.palsson@ssdf.se eller 0733‑462148. 

Publicerad: 2021-04-07

Senast uppdaterad: 2022-06-29

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala