Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Resultat junior-SM UV-Rugby 2019

Junior-SM i undervattensrugby hölls i ett soligt Trelleborg 11–12 maj. Läs rapporten från tävlingen skriven av Martin Hempel, Anders Wollin och James Mansell från Trelleborg UV-rugbyförening.

Trots långa resor för vissa av lagen, startade gruppspelsmatcherna i högt tempo efter den obligatoriska invigningen med nationalsång och fanmarsch. Stämningen och laddningen var hög redan från start bland spelare, tränare och supportrar.

Yngre juniorer

Trelleborgs och Malmö Tritons yngre juniorer började i en derbymatch, där Malmö Triton tyvärr hade en tunnare trupp, vilket visade sig i slutresultatet. Trelleborgarna hade bättre kondition och fler avbytare, vilket tärde på motståndarna.

Trots det stora avståndet tog sig DK Bottenskraparna från Gotland till Trelleborg med en mycket stor och duktig trupp yngre juniorer. Det var klart från början för tränarna från Trelleborg att detta lag skulle bli en mycket svår nöt att knäcka. DK Bottenskraparna besegrade Malmö Triton i de yngre juniorernas gruppspel men föll mot Trelleborg.

Finalen för yngre juniorer på söndagen stod mellan värdklubben Trelleborg och DK Bottenskraparna. Matchen började väldigt tight med ledning för DK Bottenskraparna. Men Trelleborg kunde i andra halvlek dra ifrån och vinna matchen med 4–2.

DK Bottenskraparna YJ

Äldre juniorer

Malmö Tritons äldre juniorer tog för sig ordentligt och gjorde mycket bra ifrån sig under gruppspelet. Tyvärr tog de sig inte till final, då ett stark Lysekil med stora, äldre juniorer dominerade. Efter att ha spelat lika mot både Malmö Triton och Trelleborg, lyckades Lysekil därför gå om Malmö Triton och knipa en finalplats.

Isbjörnarnas äldre juniorer fick en av sina spelare skadade i gruppspelet, vilket decimerade truppen och inte tog dem till final. De föll sedan i bronsmatchen mot ett extremt taggat Malmö Triton efter att ha kämpat tappert med en krympande trupp med flera skador.

Finalen för de äldre juniorerna stod mellan Trelleborg och Lysekil. Återigen var det en spännande start på finalen med mål för Trelleborg som direkt följdes av mål från Lysekil. Med knapp ledning för Trelleborg startade andra halvlek lika intensivt som första. Återigen kunde Trelleborg dra ifrån mot slutet av matchen och slutligen vinna med 5 -2.


Trelleborg UV-rugbyförening, YJ & ÄJ

Samtliga juniorer på turneringen uppvisade bra spelteknik och det syntes att flera av de äldre juniorerna spelar med sina seniorer i klubbarna. Framför allt positionsspelet och rullningen imponerade på arrangörerna. Alla matcher spelades väldigt schyst med väldigt få utvisningar och bra disciplin och lagmoral bland klubbarna.

Klubbarna och spelarna hade väldigt bra fokus, vilket underlättade för arrangörerna avseende uppvärmningar, starttider m.m.

 

Huvuddomarna Kajsa Lindman, Manuel Tito de Morais och Peter Sögaard utmärkte sig under hela turneringen med konsekventa och koncisa beslut. De dömde outtröttlig under dagarna och fick den respekt de förtjänade av spelarna.

Publiksupporten var väldigt intensiv under turneringen, både framför projektorduken och kring poolen. Juniorerna i alla lag hejades fram under vilda tjut av föräldrar och landsatta lag.

Organisationen i Trelleborg fungerade mycket bra och Trelleborg vill tacka den trogna föräldraskaran som bistod med noggrann kanslipersonal, kompetenta sjukvårdare, glad matpersonal, pigga kioskförsäljare, innovativa bullbakare, vaksamma eldvakter, skickliga bildtekniker och nitisk städgrupp.

Här hittar du mer detaljer om resultatet. Länk till annan webbplats.

Text: Martin Hempel, Anders Wollin och James Mansell

Publicerad: 2019-05-21

Senast uppdaterad: 2019-05-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala