Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Sthlm Pride 5 augusti

Tänk inte för grunt! Dykning är för alla! Är ni med oss?

Ta ställning du också - gå med Svensk Idrott i Stockholm Pridetåget 5 augusti!

Missa inte detta fantastiska tillfälle att visa för Stockholmarna att dykning är en inkluderande och härlig idrott till för alla!!

Av geografiska skäl kan såklart inte alla våra medlemmar delta, men för er som inte har geografiska hinder hoppas vi på ert deltagande! Anmälan sker till info@ssdf.se så snart som möjligt! Att gå i Pridetåget är en manifestation för att vår idrott välkomnar alla. Ett viktigt ställningstagande i linje med svensk idrotts arbete mot 2025. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget!

Ta på och med utrustning, föreningsflaggan och visa upp det av vår idrott som just ni vill! Samling i Rålis

Från klockan 11.30 samlas vi, svensk idrott, i Rålambshovsparken. Ni får ha utkik efter banderollen med ”Idrotten gör Sverige starkare” på. Omkring 12.20 kommer vi gå och ställa oss på plats i själva pridetåget som startar 13.00 (men det tar lite tid innan hela tåget har kommit i rörelse). På plats i Rålis kommer ni att få information hur vi ska gå för att komma på plats i tåget. Vi har ännu inte fått något nummer på vår plats i tåget.

I Rålis kommer vi att dela ut regnbågsfärgade armbindlar och småflaggor till alla som vill bära dem i tåget. 

Idrottssektionen i paraden

I år kommer Svensk Idrott att ha en egen musikanläggning på lastbilsflak, i samverkan med flygsport/fallskärm, som också kommer att vara på flaket. Lastbilen färdas längst fram i vår sektion tillsammans med vår svensk idrotts-banderoll m.m. Efter lastbilen fyller vi på med hela idrottssektionen, basketen kommer att ha en bil med släp och basketkorg lite längre bak i vår sektion och där efter kommer Friskis & Svettis. Det här blir kanon!

Sociala medier #hbtqidrott

Sprid gärna ert deltagande i paraden medan vi går längs med Stockholms gator. Vi använder oss av #hbtqidrott.

Musik

Önskar ni ha låtar kopplade till er idrott med på spellistan? De måste då finnas på Spotify + att du får maila in dem till info@ssdf.se. 

OBS! Ta med vatten.
Om det blir en riktigt varm dag ber vi dig att ta med eget vatten. Förra året tog det över fyra timmar innan tåget var i ”mål” vid Östermalms IP. Men det var nog ett ovanligt tidskrävande tåg 2016.

Start – tid och målgång

På Prides hemsida står det att tåget tar omkring två timmar att gå. Men det brukar ta ett tag innan hela tåget är satt i rörelse och det kan bli en del stopp efter vägen så det är bra att räkna med två till fyra timmar. Så om tåget startar 13.00 är det troligt att vi är i mål efter 16 någon gång. När vi är framme vid Östermalms IP upplöses svensk idrotts del och var och en fortsätter så som den vill. Förhoppningsvis såväl fyllda med energi och glädje som lite utmattade efter allt tjo och hej längs med kortegevägen. Här kan ni se paradvägen http://www.stockholmpride.org/festivalen/pride-parade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är ni med oss? 

 

Publicerad: 2017-07-11

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala