Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Den 25 juni till 3 juli, i Åbo, Finland går VM i pool-fridykning av stapeln

Sverige och Svenska Sportdykarförbundet skickar ett formstarkt landslag där åtminstone Sofia Tapani, Göteborg och Ulf Lindberg, Stockholm har medaljchanser.

Detta är första gången som ett VM i fridykning äger rum så pass långt norr ut på vårt klot och värd för arrangemanget är det stora finska sportdykarförbundet.

Man kommer att tävla i dom tre poolgrenarna; stillaliggande andhållning på tid (statisk apnea),  längdsimning utan fenor och med fenor (dynamisk apnea). Sofia Tapani åker som enda svensk kvinna. Sofia har svenskt rekord i dynamisk apnea både med och utan fenor på 194 respektive 145 meter. Ulf Lindberg har dom svenska rekorden i dynamisk apnea både med och utan fenor på 231 respektive 181 meter. Gissningsvis måste både Sofia och Ulf putsa sina svenska rekord med några meter för att ha chans på medaljer. Och det är just på mästerskap som vi oftast får se nya nationella rekord.Herrlaget består förutom Ulf av Valdemar Karlsson (lagkapten), Nils Manne, Gabriel Manne, alla Göteborg samt Tomas Jonsson, Stockholm. På plats i Åbo finns också Svenska sportdykarförbundets representanter Peter Johnsen och Michael Carlqvist.För kontakt med laget: Valdemar Karlsson

För information om VM-arrangemanget: https://aidafinland.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För kontakt med svensk tävlingsfridykning och SSDF: peter.boivie@ssdf.se

Publicerad: 2016-06-22

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala