Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Första kurstillfället i Felix UV-rubgykurs avklarat!

Tisdagen den 16 september var det då dags för första träningen i Felix kurs i UV-rugby. Efter en första genomgång av grunderna var det dags att gå i vattnet för praktikdelen.

Tisdagen den 16 september var det då dags för första träningen i Felix kurs i UV-rugby. Anmälningarna har strömmat in den sista veckan och vi var 20 elever och 5 ledare som samlades för en första genomgång av grunderna och kursens innehåll innan det vad dags att gå i vattnet för praktikdelen.

Åldersspannet var mellan 12 och 40 år, 11 tjejer och 9 killar.

-- Bakgrund --

Vi i Felix har regelbundet haft enstaka personer som kommit och provat på och tyckt det var kul, men har varit svårt som ny att känna sig bekväm tillsammans med dom som spelat ett tag. Är också svårt att göra intressanta övningar för en eller två personer. Ifrån detta föddes då iden att skapa en kurs där fokus skulle ligga på kursdeltagarna som skulle känna en grupptillhörighet av att alla börjat och utvecklats tillsammans.

-- Om kursen --

Sammanlagt 10 tillfällen, varav 3 av dessa även skall innehålla teori.
Kursen börjar med att gå igenom grunderna med mask, snorkel och fenor och att få deltagarna att känna sig bekväma med utrustningen och att vistas i och under vattnet. Följs sedan upp med att börja spela i UV-rugby på kul, därefter olika positioner som även börjar tillämpas under spel. Avslutningsvis kommer vi att spela mycket och utvecklar vad vi lärt oss.

-- Sammanfattning --

Spontant känns det som vi har fått ihop ett bra gäng som kan utvecklas tillsammans, och idén med en UV-rugbykurs verkar väldigt bra.

 

Nyfiken på att veta mer? Kontakta Ingvar Josefsson på e-post ingvar.josefsson@ssdf.se.

Publicerad: 2014-09-19

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala