Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Utomhusläger i fridykning

Upplev västkustens fina dykvatten!


Foto: Johan Hägg

Med start den 29 juli fram till den 1 augusti 2013 arrangeras ett utomhusläger för fridykare på västkusten mellan Uddevalla och Lysekil. Under fyra dagar erbjuds utbildning i organiserad utomhusfridykning på boj och lina.

Bojdykning, lindykning eller djupfridykning, flera namn för samma aktivitet, är relativt nytt inom SSDF. Då många fridykare sällan kommer ut i öppet vatten och fridyker arrangeras ett läger centralt för att erbjuda denna möjlighet och prova på att fridyka på djupet med hjälp av Idrottslyftet. Svenska tävlingsfridykare tillsammans med andra rutinerade fridykare samt steg 4-6 instruktörer kommer att delta och leda alla dykpass på dagtid samt ge vägledning kring ämnet organiserad fridykning i öppet vatten på kvällstid.

Lägret vänder sig till dig som är nybörjare i fridykning i öppet vatten men även till dig som är rutinerad men som vill satsa fyra dagar på att utveckla din teknik i tryckutjämning, simteknik och göra bekväma dyk under säkra former. Genom att delta på lägret kommer alla att få en inblick i hur man organiserar linfridykning i sin klubb.

Förkrav: Fyllda 15 år eller äldre. Inneha minst fridykarcertifikat steg 2.


För minderåriga – minst en myndig ledare per fyra minderåriga deltagare.

 

Pris och plats: 950 kr för 4 dagar, då ingår mat och sovplats. Sovplatser erbjuds på lägergården Hästekasen. Se:

www.hastekasen.se/hitta.html Länk till annan webbplats.

Övrigt: Medtag lilla utrustningen, lämplig utrustning för utomhusfridykning och sängkläder. Packa även med kläder för varierande väderlek.

Anmälan: Gör din anmälan senast 30 juni till kansli@ssdf.se. I anmälan anges namn, adress, födelsedatum och klubbtillhörighet samt om ni har några allergier eller särskilda önskemål. Mer information och schema skickas ut i juli till dig som är anmäld. Vid frågor kring arrangemang och anmälan kontakta:

peter.boivie@ssdf.se

Via Idrottslyftet Länk till annan webbplats. kan din SSDF-förening söka bidrag för din resa till och från lägret för resekostnader över 500 kr. (Deltagare från samma klubb som kommer med bil förväntas samåka). För deltagaravgiften på 950 kr kan deltagare upp till 25 år, via sin förening, söka bidrag upp till 500 kr genom idrottslyftet.

Ladda ner information som pdf. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2013-05-21

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala