Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Fackelstafetten 2012

Låt din unga ideella idrottshjälte springa med OS-facklan i den olympiska fackelstafetten 2012!

Sveriges Olympiska Kommitté informerar:

 


”Vi vet att unga ideella ledare runt om i landet gör ett fantastiskt arbete med våra ungdomar och vi vill därför ta tillfälle i akt att tillsammans med Samsung och Expressen lyfta fram dessa med hjälp av er. Ta chansen och nominera din ideella idrottsledare och samtidigt hylla våra lokala hjältar!

För att fortsätta sin hyllning till idrottsrörelsens alla ideella ledare vill Samsung som partner av den olympiska fackelstafetten tillsammans med Expressen och den av SOK och Samsung utsedda ambassadören Yannick Tregaro återigen lyfta fram landets ideella idrottsledare och i år specifikt pusha för de unga ledarna mellan 16-30 år. De söker nu därför fyra unga fackellöpare som kommer att få äran att representera den svenska idrotten och springa med OS-facklan inför OS-invigningen i London 2012. Yannick Tregaro kommer i sin roll som ambassadör även att agera teamledare för de utvalda fackellöparna och supporta dem på vägen mot det ärofyllda uppdraget.

Den olympiska fackelstafetten är ett unikt tillfälle och en möjlighet för de utvalda fackellöparna att bevittna den mest prestigefyllda symbolen inom idrott på nära håll och vara med om den unika upplevelsen att själva springa med den olympiska elden.

 

Så här går nominerings- och urvalsprocessen till:

  • Nomineringen görs på Expressens webbsida Länk till annan webbplats.www.expressen.se/osfacklan/nominera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och är öppen mellan den 1-14 september. Alla idrottsledare mellan 16 och 30 år, oavsett idrott, kan nomineras.
  • De 20 mest inspirerande och bästa motiveringarna i fyra regioner väljs därefter ut och deltar i svenska folkets omröstning på Expressens hemsida. Omröstningen är öppen mellan den 15-30 september.
  • Av de 12 mest röstade kandidaterna utser sedan en jury bestående av SOKs representant Yannick Tregaro, Expressen samt Samsung vilka fyra idrottsledare som kommer att få representera den svenska idrotten i OS-spelen i London.

Kanske blir det just din ideella idrottshjälte som får springa med OS-facklan inför OS i London 2012!

För mer information samt se videon där Yannick Tregaro berättar varför du ska ta dig tid att nominera din kandidat, besök Länk till annan webbplats.http://www.sok.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Samsung har sedan 1998 varit global toppsponsor till de olympiska spelen och arbetar med att belysa den fantastiska insats som våra ideella idrottsledare och tränare dagligen gör för svenskt idrottsliv. Inför OS i Peking 2008 bjöd Samsung för första gången in svenska folket att nominera sin lokala idrottshjälte som tillsammans med ambassadören Ulrika Knape Lindberg fick möjlighet att springa med den olympiska elden i samband med invigningen i Peking.”

Kontakta Jessica Ljunggren i Sveriges Olympiska kommitté vid frågor på telefon: 070 940 58 40 eller e-post: linda.sandgren@sok.se

Lycka till!

Publicerad: 2011-09-07

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala