Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Hjälp miljön och din förening

Pool2Tusens populära strandprojekt tillsammans med Coca-Cola fortsätter även i år och är nu i full gång med planeringen för årets strandstädning. Ifjol lyckades föreningar ta bort närmare 42 ton skräp från våra kuststränder.

Ta chansen att värna om miljön och tjäna samtidigt en slant till föreningen

 

Kampanjen startar i år med städning längs kustremsan med start den 4:e maj i Malmö på Ribersborgs strand och fortsätter sedan under hela maj månad och avslutas med städning i Haparanda den 28 maj. I år finns även möjligheten att vara med och städa stränder kring insjöar och öar. Totalt är förhoppningen att vi ska städa uppemot 300 stränder och bidra till en bättre miljö för både människor och djur. Därför söker Pool2Tusen ideella föreningar som framförallt vill vara med i strandstädningen kring insjöar och öar, men det finns också möjlighet till strandstädning i Göteborg, Gävle och Örnsköldsvik.

 

Föreningen kommer inför städningen att få lämplig utrustning samt utförliga instruktioner från Pool2Tusen. Varje förening får, i den utsträckning det är möjligt, städa två stränder om så önskas. Ni kan ge förslag på två publika stränder som ni tycker är lämpliga, ta gärna en kontakt med kommunen och fråga vilka de tycker är lämpliga. Städgruppen ska utgöras av minst 10 ungdomar som är min. 15 år, samt en ansvarig ledare som fyllt 18 år. Städningen utförs vid ett tillfälle, ungefärlig arbetstid är mellan kl 10-15. Vid utfört uppdrag betalas kontant ersättning till föreningens konto med ungefär 2500 kr/strand. Ihopsamlat skräp placeras på anvisad plats invid stranden.

Anmälan

Anmälan sker via vår hemsida, www.stadasverige.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Anmälan Strand 2011.

I anmälan anger ni bl.a. vilken strand/vilka stränder som ni vill städa. Efter ni har gjort er anmälan återkommer vi med förslag till er på när ni kan städa.

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar ni en städplan.

Gör anmälan så snart som möjligt, vi kör med principen först till kvarn…

Ytterligare information Information om projektet lämnas av Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige, e-post: anton.hedlund@stadasverige.se, tfn: 070-683 0873

Publicerad: 2011-06-09

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala