Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Fair-Play priset!

Nominera kandidater till fair play-priset och vinn 50 000 kr!

Fusk och fula tricks är vanliga inom idrotten. Men ännu vanligare är faktiskt rent spel. Avarterna sticker dock ut mer än de goda exemplen. Därför måste vi hjälpas åt att lyfta fram de goda insatserna. Riksidrottsförbundets och Svenska Sportjournalistförbundets (SSF) Fair play-pris är ett sätt att göra det.

Stjärnor som Ingemar Stenmark, Mats Wilander och Ann-Louise Skoglund men också klubbar som Bollstanäs SK och AIK ungdomsfotboll är några exempel på vinnare av Fair play-priset. Ibland har ett långvarigt sjyst uppträdande belönats, ibland en spektakulär insats. Föreningar har fått priset för sitt metodiska arbete för rent spel. Således olika motiv men gemensamt för dem alla är att de ska inspirera till liknande insatser.

Nog finns det någon insats för rent spel att premiera i ditt förbund, i din klubb. Ta chansen att vinna både prestige och pengar. Prissumman är 50 000 kr.

 

Ingen vill vinna 50 000 kr

Det finns inget förbund eller förening som vill vinna 50 000 kr. Eller så finns det inga goda exempel på rent spel inom idrotten. De slutsatserna måste man dra att döma av de få kandidater som finns till årets Fair play-pris.

Visa att dessa slutsatser är lika befängda som de låter. Fram till den 30 november har din förening eller ditt förbund chansen att nominera kandidater till Fair play-priset. Och därmed chansen att vinna 50 000 kr.

Det finns inga sjysta flickor

Av Fair play-prisets 30 vinnare sedan priset instiftades 1974 är bara tre kvinnor. Är detta bara ett resultat av en mansdominerad idrott. Eller tar vi rent spel för givet i den kvinnliga idrotten? Hur som helst måste vi hjälpas åt att nominera fler flickor till ett av idrottens finaste priser.

Publicerad: 2010-11-15

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala