Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Din dykutrustning!

Det är hög tid att kontrollera din dykutrustning inför sommaren. Peter Kempi från Tekniska Kommittén hjälper dig med tips.

Till varje ny säsong bör man kolla över sin dykutrustning så att den fungerar så som den ska. Detta är både för din och din parkamrats säkerhet. Regulatorns första- och andrasteg ska servas med jämna mellanrum då gummi/silicondelar åldras. SSDF rekommenderar att du servar din regulator en gång per år. Kontrollera vad din tillverkare anger för serviceintervaller. Din flaska/flaskor ska provtryckas vart femte år. Övrig utrustning ska du kontrollera så att allt är helt och fungerar så som det är tänkt. Läckage beror till 99% på att något inte är rätt. Kontrollera även att batterier till klockor/datorer m.m. inte börjar ta slut. Är du osäker på hur du ska kontrollera din utrustning kan du vända dig till en sakkunnig eller instruktör i din förening eller vända dig till en auktoriserad servicetekniker. 

Skribent: Peter Kempi

 

Om du ska åka utomlands kan du komplettera din försäkring vi har hos Folksam med en tilläggsförsäkring hos DAN Europé Länk till annan webbplats..

Ha en trevlig sommar med härliga dyk!

Publicerad: 2010-06-04

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala