Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

SSDF utbildar på EC-CCR Poseidon MK VI Discovery rebreather

Som en av de första organisationerna i världen är nu Svenska Sportdykarförbundet godkänt att utbilda på svenska Poseidons nya helslutna rebreather Discovery MK VI.

Svenska Sportdykarförbundets special- och grundkurs SSDF EC-CCR Poseidon MK VI Discovery Diver är en maskinspecifik CCR-kurs där man får lära sig att förstå och hantera maskinen samtidigt som man ska lära sig att dyka med den. Kursen tar ungefär två helger, då det är många moment som ska gås igenom. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig dykare samt att man har genomgått nitroxutbildning med godkännande av användning av samtliga nitroxblandningar i regionen 21–40 %.

Om man som instruktör vill utbilda på maskinen har vi även godkända kurser för Instructor och Instructor Trainer. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig instruktör, är CMAS/SSDF nitroxinstruktör (eller motsvarande), att man är i certifierande status samt att man är certifierad och har genomfört minst 30 dyk med minst 20 timmars dyktid med EC-CCR Poseidon MK VI Discovery.

Även om kurserna nu är klara så får vi räkna med en mindre uppstartstid, det beror bla på att Svenska Sportdykarförbundet måste bli klara med sina instruktörer och instruktörsutbildare och dessa ska få tid att dyka in sig ordentligt på maskinen. Räkna med att de första kurserna kommer igång till april/maj/juni 2010. Om du är intresserad så måste du beställa en egen maskin. Detta kan du i så fall göra genom den instruktör som kommer att utbilda dig på rebreathern.

För mer information kontakta Peter Kempi i Tekniska kommittén, e-post peter.kempi@ssdf.se eller Svenska Sportdykarförbundets kansli, e-post sportdykning@ssdf.se eller telefon 08-605 88 05.


 

Publicerad: 2010-02-24

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala