Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Information kring tränarprogrammet på GIH, samt ett erbjudande från Linnéuniversitetet - Coaching och Sport Management

Information kring tränarprogrammet på GIH, samt ett erbjudande från Linnéuniversitetet -  Coaching och Sport Management.

GIH utvecklar möjligheter i Tränarprogrammet, en fantastiskt möjlighet för SF med alternativt urval

GIH tilldelar från och med hösten 2022 en tredjedel av platserna på tränarutbildningen till sökande med idrottsliga meriter, tränarmeriter och utbildningar med relevans för tränaryrket.

Denna kvot på en tredjedel av platserna möjliggör på ett bättre sätt än tidigare för sökande med kopplingar till olika SF att få plats på tränarprogrammet. I en dialog med er inom idrottsrörelsens olika Specialidrottsförbund önskar vi samtidigt utveckla möjligheter för er att ta ett kompletterande utbildningsansvar för de studenter som har koppling till er. Denna utvecklingsmöjlighet kan och får inte vara ett krav från GIH men är en god möjlighet att samverka kring studentens tränarutveckling och en möjlighet till ett mervärde för ett SF med att skräddarsy ytterligare förkovran för ”sina” studenter.

Tre utbildningar i en

Sedan några år tillbaka har dessutom professionsmöjligheter utvecklats för tränarstudenterna på GIH. Efter den treåriga studiegången kan studenten söka en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på tre terminer.  Med påbyggnad av KPU kan studenten få examen som lärare i ämnet idrott och hälsa samt söka utökad behörighet att få undervisa i ämnet Specialidrott på gymnasiet.

För er som vill veta mer, kontakta studierektor Dan Wiorek, 

dan.wiorek@gih.se Öppnas i nytt fönster. .

Ansökningstiden är mellan den 15 mars och den 15 april.

Läs också på GIH´s hemsida 

https://gih.se/kurswebb/program-och-kurser/tranarprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Information om utbildning i Coaching och Sport Management vid Linnéuniversitetet

Vi skriver till Dig/er för att få hjälp med att förmedla nedanstående spännande utbildning. STORT TACK!


Snart öppnar antagningen för höstens utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor. Coaching och Sport Management vid Linnéuniversitetet är kanske utbildningsprogrammet för någon i din idrott/organisation. Vår idrottsvetenskapliga utbildning är ett alternativ för de ungdomar som i framtiden vill arbeta med 

coaching, ledarskap och utveckling inom idrottssektorn. Sedan starten 2001 har vi examinerat cirka 500 studenter som idag jobbar såväl nationellt som internationellt på världens ”idrottsmarknad”. Våra tidigare studenter jobbar idag som tränare, klubbchefer, utbildare, konsulter, projektledare, evenemangsansvariga med mera inom föreningar, förbund, kommuner och företag.

Vill du hjälpa såväl svensk idrott och dina utövare som oss att hitta intresserade ungdomar för vår utbildning vore vi mycket tacksamma. Vi bifogar en länk samt vår folder där ni hittar mer information. Antagningen startar 15/3 2022 och stänger 15/4 2022.

 

https://lnu.se/program/coaching-och-sport-management-idrottsvetenskapligt-program/vaxjo-ht/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://www.antagning.se/se/search?period=15&freeText=Coaching+och+Sport+Management%2C+idrottsvetenskapligt+program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågar – kontakta gärna Karin Torneklint, 070-6706042,

karin.torneklint@lnu.se Öppnas i nytt fönster.>


Publicerad: 2022-03-23

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala