Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

SM-slutspel 2019

Black Mermaids på damsidan och Malmö Triton på herrsidan är svenska mästare i undervattensrugby 2019.

SM-slutspelet arrangerades av Polisen UV-rugby och avgjordes i Husbybadet, Stockholm. Till årets svenska mästerskap var tre damlag och fem herrlag anmälda för att göra upp om medaljerna.

SM-slutspelet genomfördes i år i en ny form och inleddes med gruppspel där alla lag spelade mot varandra. I och med gruppspelet kvalificerades sig de bästa lagen oberoende av regional tillhörighet till finalspel. På herrsidan visade gruppspelet tydligt att de två lag som spelar i European Underwater Rugby League dominerar svensk UV-rugby. Glädjeämnen i årets SM-slutspel var att Trelleborg på herrsidan och Isbjörnarna på damsidan etablerat sig inom svensk UV-rugby och tog sina första medaljer. Båda dessa klubbar arbetar aktivt och målmedvetet med ungdomsverksamhet. Trelleborg dominerar just nu på svensk UV-rugby på ungdomssidan och tog hem dubbla segrar i junior-SM. Uddevalla var tillbaka i slutspel på herrsidan med ett antal års uppehåll.

Finalspelet bjöd på rafflande matcher både på dam- och herrsidan. In i det sista var det oklart om Black Mermaids och Malmö Triton skulle försvara sina SM-titlar från föregående år. På damsidan tog Black Mermaids ledningen 5 minuter in i matchen. 5 minuter senare kvitterade Isbjörnarna. Då endast 8 sekunder återstod av första halvlek gör Emma Lindström mål för Black Mermaids som visade sig avgörande för matchens utgång. I herrmatchen tog Malmö Triton ledning i mitten av första halvlek. Men Polisen svarade omedelbart med ett kvitteringsmål. Matchen stod sedan och vägde fram och tillbaka tills Jens Westerlin avgjorde för Malmö Triton med en minut kvar att spela.

Slutställning

Damlag

  • Black Mermaids
  • Isbjörnarna
  • Caviar Divine

Herrlag

  • Malmö Triton
  • Polisen
  • Trelleborg
  • Uddevalla
  • Linköping

UV-kommittén vill tacka Polisen för ett mycket väl genomfört mästerskap. Och ett särskilt tack riktas till film-teamet med Hanse och Loke från Bottenskraparna för en professionell insats under mästerskapet.

UV-kommittén vill också önska de svenska landslagen på både dam- och herrsidan lycka till i Underwater Rugby World Championship som avgörs 25 juli-3 augusti i Graz, Österrike.

Publicerad: 2019-06-27

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala