Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

Årets Miljöförbund

Svenska Sportdykarförbundet och Lars-Erik Göstas, från DK Masen mottog den 4 maj två mycket hedersfulla priser.

SSDF fick priset som årets miljöförbund 2016, tillföljd av idogt miljöarbete bland föreningarna. Lars-Erik Göstas fick Städa Sveriges Ledarstipendium. Björn Ferry och Bengt Jönsson höll tal och överlämnade de fina priserna. 

SSDF:s förbundsordförande Henrik Johansson sa bland annat följande i sitt tacktal: Miljö- och idrottsvänner, ni som värnar den viktiga miljön. Det är en stor ära att för Sv Sportdykarförbundets räkning få mottaga detta ärofulla och viktiga pris. Det känns extra bra då det uttalas av Städa Sverige, en organisation vi var med och bildade. Miljön angår hela samhället och vi ska visa hur svensk idrott också gör reell skillnad för miljön. 

Städa Sverige är en av idrottsrörelsen helägd ideell organisation, landets mest framgångsrika i operativa termer. Vi har i över tjugo år engagerat en halv miljon barn och ungdomar inom idrotten i att städa olika delar av den svenska miljön och totalt samlat in 1,6 miljoner säckar skräp på en sträcka motsvarande 9 varv runt jorden. Detta har sedan start genererat ca 195 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

Publicerad: 2017-05-05

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala