Gå till innehåll
Svenska Sportdykarförbundet
Svenska Sportdykarförbundet

FAQ och Support

Vid olycka i Sverige: Kontakta Folksam på telefon 020-44 11 11. Ange Idrottsskador och försäkringsnummer K 60888.

Vid olycka utanför Sverige: Kontakta SOS International på telefon +46 8 13 60 60. Ange nationalitet, personuppgifter, Folksam som försäkringsbolag samt försäkringsnummer K 60888.

Alternativt kontakta Folksam direkt på telefon +46 771 960 960 och ange idrottsskador och försäkringsnummer K 60888.

Ring Folksam direkt om det handlar om en äldre skada: 0771-950 950

Har du frågor kring din försälring och behöver vård och råd? Ring Folksam på 0771-950 950 alternativt maila: folksam.sport@folksam.seHur skriver jag ut ett försäkringsbevis?

Ladda ner ditt försäkringsintyg för utlandsresa genom att fylla i detta formulär Pdf, 235.6 kB. och ta med på din resa. För att omfattas av försäkringen måste medlem rapporterats till förbundet. Kontrollera ditt medlemskap genom att följa denna manual. Pdf, 420.2 kB.Klubben A följer Dykpraxis och har oxybox, dykledare, flagga etc. (Vilket betyder att om du frångår regelverket i Dykpraxis gäller inte din försäkring.)Om jag och en kompis som båda är medlemmar i A och har betalt medlemsavgiften till SSDF, är ute och dyker i helt egen regi. dvs inget arrangerat klubbdyk. Det händer något under dyket ex. luftstopp och någon får problem, kanske man blir invalid etc. Vi två dyker enligt PADI och har ingen mellan-lina Gäller medlemsförsäkringen då? Vilka ev restriktioner?FAQ och Support

Svar från Folksam: Medlemsförsäkringen gäller. Det finns ingen villkorsstyrning mot rätt utrustning eller rätt handhavande. Dykaktiviteten och resan till och från omfattas.Spelar det någon roll om man dyker nitrox eller luft och om det är djupare än 40 meter i frågorna 1 och 2? Ex ett vrak på 43?

Svar från Folksam: Återigen, medlemsförsäkringen gäller. Det finns ingen villkorsstyrning mot rätt utrustning eller rätt handhavande.

Vi åker utomlands och dyker i egen regi och i övrigt som fråga 1. Gäller medlemsförsäkringen då? Vilka ev restriktioner?

Svar från Folksam: Medlemsförsäkringen gäller. Dykaktiviteten omfattas.

Vi åker utomlands och dyker i klubbens regi och i övrigt som fråga 2. Gäller medlemsförsäkringen då? Vilka ev restriktioner?

Svar från Folksam: Medlemsförsäkringen gäller. Dykaktiviteten och resan till och
från vistelsen omfattas

Har förbundet ett Oxybox avtal med någon av leverantörerna i Sverige?

Svenska Sportdykarförbundet har inget Oxybox avtal. Vi hänvisar till dem leverantörerna som finns i Sverige.

Besöksadress

Fiskaregatan 5
593 33 Västervik

Postadress

Svenska Sportdykarförbundet
Svarta Lådan
Att: Aida AL Akrawi
Monbijougatan 17D
211 53 Malmö

Kontakta oss

08-699 65 15
info@ssdf.se

Fakturor postas digitalt

pdffaktura@kansliet.net

Måste vara i pdf-format och följande adress angiven:

Svenska Sportdykarförbundet
Fack: 5601
FE: 763
751 75 Uppsala