Hem / Föreningsinfo / Försäkringen / Försäkringsinfo

Försäkringsinfo

Dykförsäkringar för medlemmar inom SSDF

Alla medlemmar i förbundet är försäkrade. Medlemsavgift betalas till förening som tillhör Svenska Sportdykarförbundet. Försäkringsgivare är Folksam.

 

Medlemsförsäkringen (K 60888) gäller vid olycksfall under utövande av vår sport, även utomlands. Vid utlandsresa gäller försäkringen med samma omfattning som i Sverige (högst 45 dagar) samt vid tryckskillnadsskada. Vid enskild utlandsresa gäller försäkringen endast under sportdykning, det vill säga inte för olycksfall under resa eller vistelse. Då aktivitet anordnas av Svenska Sportdykarförbundet eller förening och sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också olycksfall under resor och vistelse i samband med denna.

 

 

DAN

Diver’s Alert Network är en dykläkarorganisation som sitter på oersättlig information och kunskap gällande dykrelaterade olyckor. DAN har avtal med de flesta tryckkammarna runt om i världen.

På detta vis kan de sätta premier för dykförsäkring då de reglerar allt via sitt grundavtal.

DAN måste bli informerad om olycka vid olyckstillfället, annars riskerar man att ersättning uteblir.

DAN tar även på sig att ordna alla kontakter. DAN har ingen egen räddnings organisation utan använder sig av de som finns ute i världen. DAN använder sig av SOS International i Köpenhamn för Norden.

Från och med den 15 november 2013 stoppades all försäljning av tilläggsföräkringen DAN genom SSDF. Det går dock fortfarande att tecka försäkring direkt via DAN på deras hemsida www.dan.org

Actinia

Actinia är en olycksfallsförsäkring där en dykrelaterad del finns med.

Här måste man ta med sig sin egna privata olycksfallförsäkring och sedan lägga till dykförsäkring som vid olycka ger mer ersättning vid större skador/handikapp.

Actinia har ingen egen räddningsorganisation som täcker hela världen utan använder sig av marknadens operatörer. Dock egen i sydost Asien. Det är samma som DAN använder sig av.

 

Alla använder sig av samma räddningsorganisation i Sydamerika som extra info.

 

Att bli nekad dykning för att man har medlemsförsäkringen och inte en DAN-försäkring är fel.

Ute i världen finns en uppsjö av dykförsäkringar och DAN är på inget sätt den enda . Även i USA finns många andra bolag som ordnar dykrelaterade försäkringar för dykare. Om man åker med en Amerikansk dykbåt avkrävs man att skriva på handlingar innan avfärd om att inte väcka talan mot bolaget i Amerikansk domstol vid olycka eller om något annat som påverkar att båten måste vända om till avgångshamn m.m.

 

Om man mot förmodan skulle bli nekad kan det bero på att många av dagens operatörer i dykning har egna avtal med DAN och ska/vill då göra reklam för DAN, få hjälp av just DAN vid olycksfall eller bara bli av med problemet så dykutfärden kan fortsätta.

Det finns inga krav på att man måste ha en DAN försäkring.

 

 

Tips till dig!

Ju ”hårdare” man dykare (Längre/djupare/oftare per dag), desto mer skydd bör man ha.

 

Se över ditt privata försäkringsskydd, kanske räcker Folksams försäkring för dina  dyk.

 

Om du inte har idag en olycksfallförsäkring för ditt lev hemma i Sverige, kanske Actinia är det allra bästa alternativ för dig. Du får otroligt mycket skydd för dessa pengar.

(I Danmark har detta blivit en stor succé, detta p.g.a. av deras annorlunda upplägg för privata hantverkare.)

 

Folksams försäkring regleras i Sverige och av svensk lag.

DAN´s försäkringsbolag ligger på Malta men bolaget lyder dock under italiensk lag

Actinia´s försäkring är placerad på den engelska försäkringsbörsen men lyder under tysk lag.

 

Vid vidare frågor om Folksam, skadeanmälan m.m. kontakta Folksam på telefon 0771-960 960. Ange Idrottsskador och försäkringsnummer K 60888.

Vid vidare frågor om Actinia, kontakta Mikael Persson på mobil 070-382 10 10 eller e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik


Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info