Hem / Föreningsinfo / Försäkringen

Försäkringen

Vid olycka i Sverige: Kontakta Folksam på telefon 0771-960 960. Ange Idrottsskador och försäkringsnummer K 60888.

Vid olycka utanför Sverige: Kontakta SOS International på telefon +46 8 13 60 60. Ange nationalitet, personuppgifter, Folksam som försäkringsbolag samt försäkringsnummer K 60888. Alternativt kontakta Folksam direkt på telefon +46 771 960 960 och ange idrottsskador och försäkringsnummer K 60888.

Försäkringsvillkor

Medlemsskydd

Genom medlemskap i någon av Svenska Sportdykarförbundets föreningar omfattas man av förbundets medlemsförsäkring. Försäkringen gäller vid olycksfallsskada och/eller tryckskillnadsskada som inträffar under utförande av aktivitet inom sportdykning samt under direkt färd till och från sådan aktivitet. Försäkringsåret är 1 januari - 31 december.

Mer information om Svenska Sportdykarförbundets medlemsförsäkring finns här

Ladda ner ditt försäkringsintyg för utlandsresa genom att fylla i detta formulär och ta med på din resa. För att omfattas av försäkringen måste medlem rapporterats till förbundet. Kontrollera ditt medlemskap genom att följa denna manual. 

Vid uppdrag av dykning där klubben på grund av ersättning måste inneha F-skattsedel ska föreningen ha försäkring för sådan verksamhet.

Läs mer

Nedanstående är en förkortad version av försäkringarna. Skadeanmälan görs på tfn 0771-950 950, begär Idrottsskador så vet handledaren vilken försäkring det avser. 

Föreningsskydd

Genom medlemskapet i RF omfattas föreningen automatiskt av RF:s Grundförsäkring som är tecknad i Folksam och betalas av RF. Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer på styrelsen i föreningen att se till i vilken mån kompletteringar till försäkringen behövs. Denna försäkring kan du läsa mer om här.

Närmare information om försäkringen och de tilläggsförsäkringar som behövs hittar du här. Observera att försäkringens olycksfallsdel gäller instruktörer och liknande.

Det fullständiga försäkringsvillkoret finns här. Observera att detta är det fullständiga försäkringsvillkoret och villkoret beskriver även moment som inte ingår i Svenska Sportdykarförbundets avtal. Däremot så har SSDF ett moment och egen sida som endast avser SSDF:s avtal och medlemmar vilket beskrivs på sid 18 i villkoret. 


Försäkringsexempelfrågor.

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik


Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info