Hem / Föreningsinfo / Certifikat

Certifikat

Beställning av dubblett

Har du bytt namn, vill byta bild eller tappat bort ditt certifkat?

Svenska sportdykarförbundet utfärdar egna fridykarcertifikat och dykcertifikat inom organisationen CMAS, du måste vara helt säker på att du har tagit ditt certifikat inom vår organisation, detta kontrollerar du genom att ställa frågan till vårt kansli om du är osäker: This is a mailto link Meddela ditt fullständiga namn och personnummer.

När du köper ett dubblettcertifikat kommer du att få en kod hemskickad till dig (dubblettcertifikat förbetalt nummer), koden fyller du i den ifyllbara pdf-filen i webshopen som du skickar till vidare till förbundet via This is a mailto link, med dina kompletta uppgifter. Du kommer därefter att få ett nytt certifikat hemskickat till dig inom ca 2 veckor. Dubbletten kostar 200 kr för befintliga medlemmar och 400 för icke medlemmar. Köp görs i webshopen.

 

Du kan även om det är bråttom kontakta kansliet direkt via This is a mailto link.

För att certifikatet ska kunna tillverkas måste du skicka ett fotografi till kansliet enligt instruktioner nedan. Skicka även med uppgifter om ditt namn, personnummer och adress samt vilket certifikat som avses. När certifikatet är tillverkat skickas det till dig tillsammans med faktura inom tio arbetsdagar (betalningsvillkor 30 dagar).

Om du inte finns registrerad kan vi försöka hjälpa dig ändå. Ta då en kopia av utbildningssidorna i din utbildningsbok och skicka till kansliet. Meddela även alla uppgifter du har angående namn på kursledare, medverkande instruktörer, förening, datum för kursen etc.

Observera att vi endast utfärdar dubbletter av CMAS/SSDF certifikat. För certifikat utfärdade av annan utbildningsorganisation (exempelvis PADI, NAUI, SSI) får du vända dig till respektive organisation.

 

Foto till certifikat

Fotot ska vara av passfoto typ, d.v.s. visa ansikte, hals och lite av axlarna mot en enfärgad vit bakgrund. Den fotograferade personen ska ha kläder på överkroppen. Ljus från kamerans vinkel, med det menas framifrån. Inga skuggor i ansiktet.Digitala foton ska döpas till personnummer (tio siffror typ YYMMDD-XXXX). Ett digitalt foto ska ha upplösningen 300 dpi, lika så om det scannas måste det vara på minst 300 dpi. Bildformatet skall vara 4 cm breda och 5 cm höga.Bilder som inte uppfyller kraven kommer att skickas tillbaks till certifikatsbeställaren med begäran om nya foton. Då får man skicka om hela beställningen eftersom icke kompletta certifikatsbeställningar inte sparas. Se exemplet nedan.
PKI
 
Certifikat, personuppgifter och certifikatsregister

Uppgifter som hanteras vid certifikatshantering lämnas aldrig till tredje part och syftet med att vi lagrar uppgifter i samband med certifikatshantering är för att kunna tillverka dubbletter. Det fysiska certifikaten innehåller uppgifter om födelsedatum, fullständigt namn, certifikatsnummer och instruktörens nummer. Däremot kommer beställning till kansliet av certifikat innehålla fullständigt personnummer likt tidigare. I SSDF:s certifikatsregister kommer kompletta personnummer att finnas och det är enbart för att vi ska kunna skilja på personer med samma namn och födelsedatum. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut till tredje part och kan tas bort på din begäran. Notera dock att om uppgifterna tas bort kan vi inte tillverka ett dubblettcertifikat om du skulle bli av med det.

Certifiering av sportdykare (För instruktörer)

Information om hur beställning till nyutbildade sportdykare går till finns under instruktörssidorna. För att se denna information krävs instruktörsinloggning. Instruktörssidorna finnes här. Kontakta kansliet om du saknar inloggningsuppgifter.

För nyutbildade dykare och instruktörer på en dykkurs, specialkurs eller instruktörskurs ingår certfikatskostnader i de aktuella elevpaketen.

 

Certifiering av fridykare (För instruktörer)

Information om hur beställning till nyutbildade fridykare går till finns under instruktörssidorna. För att se denna information krävs instruktörsinloggning. Instruktörssidorna finnes här. Kontakta kansliet om du saknar inloggningsuppgifter.

För nyutbildade fridykare kostar certifikaten 200kr då det inte ingår i elevpaketen. För nyutbildade instruktörer ingår certfikatskostnaden i de aktuella instruktörspaketen.

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik


Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info