Hoppa till sidans innehåll

Försäkringen


Vid uppdrag av dykning där klubben på grund av ersättning måste inneha F-skattsedel ska föreningen ha försäkring för sådan verksamhet.

Läs mer

 

Nedanstående är en förkortad version av försäkringarna. Skadeanmälan görs på tfn 0771-960 960. För fullständiga försäkringsvillkor kontakta Folksam tfn 08-772 87 87. 

 

Medlemsskydd

Genom medlemskap i någon av Svenska Sportdykarförbundets föreningar omfattas man av förbundets medlemsförsäkring. Försäkringen gäller vid olycksfallsskada och/eller tryckskillnadsskada som inträffar under utförande av aktivitet inom sportdykning samt under direkt färd till och från sådan aktivitet. Försäkringsåret är 1 januari - 31 december.

För att omfattas av försäkringen måste medlem rapporterats till förbundet. 

Mer information om Svenska Sportdykarförbundets medlemsförsäkring finns här

Kontakta kansliet för att beställa försäkringsintyg vid dykresor utomlands. Skicka personnummer och dykdatum till This is a mailto link

Föreningsskydd

Genom medlemskapet i RF omfattas föreningen automatiskt av RF:s Grundförsäkring som är tecknad i Folksam och betalas av RF. Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer på styrelsen i föreningen att se till i vilken mån kompletteringar till försäkringen behövs. Denna försäkring kan du läsa mer om här.

Närmare information om försäkringen och de tilläggsförsäkringar som behövs hittar du här. Observera att försäkringens olycksfallsdel gäller instruktörer och liknande.

Det fullständiga försäkringsvillkoret finns här. Observera att detta är det fullständiga försäkringsvillkoret och villkoret beskriver även moment som inte ingår i Svenska Sportdykarförbundets avtal. Däremot så har SSDF ett moment och egen sida som endast avser SSDF:s avtal och medlemmar vilket beskrivs på sid 18 i villkoret. 


Försäkringsexempelfrågor.

Uppdaterad: 21 MAR 2018 14:31 Skribent: Frida Linderoth

 

 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info