Hoppa till sidans innehåll

Information - Förbundsmöte


Välkommen till Svenska Sportdykarförbundets förbundsmöte 2020!

Viktiga datum (fylls på vartefter)
31 decebember 2019 är sista dag att skicka in motion.
Handlingar samt valberedningens förslag publiceras senast fem veckor innan mötet.
23 augusti 2020 är sista anmälningsdag.
15 september 2020 är sista dag att skicka in fullmakt.

Blanketter & dokument
Blanketter och dokument rörande förbundsmötet finns här.
Förbundsmöteshandlingar skickas via e-post till röstberättigade föreningar under våren 2020. 

Var?
Diskussionsmötet kommer genomföras digitalt via Teams. Förbundsmötet kommer genomföras digitalt via mötessystemet EasyMeet. 

Anmälan?
Anmälan till mötet hittar du här

Fullmakt

Även om du är ombud för din egna förening eller en annan så behövs fullmakt från föreningen där det framgår att du som ombud får föra föreningens talan. Föreningsombud äger rätt att förfoga över en eller flera av sin förenings röster och kan även företräda högst tre andra medlemsföreningars röster (dvs totalt fyra föreningar). Ombud får dock inte företräda mer än 1/5 av det totala antalet röster på förbundsmötet.

När?
Det ursprungliga datumet för möteshelgen var 25-26 april 2020. Pga spridningen av Covid-19 blev mötet senarelagt och efter noga övervägande har styrelsen beslutat att det säkraste är att genomföra förbundsmötet digitalt. Nytt datum är alltså 26-27/9. Möteshelgen startar på lördagen kl 10.00 med diskussionsmöte via Teams och det formella mötet via EasyMeet på söndagen kl 9.00 med avsluta ca 13.00. Detaljerat schema hittar du här.

Hur?
Alla deltagare måste anmäla sig via länken ovan.
Diskussionsmötet lördag: Systemet vi kommer att använda oss av för diskussionsmötet heter Teams. Ni når mötet via länk som mejlas på förhand till anmälda deltagare. Kom ihåg att stänga av mikrofon och kamera när du träder in i mötet. Deltagaren behöver en dator för att kunna delta.  

Förbundsmöte söndag: Systemet vi kommer att använda oss av för det digitala mötet heter Easymeet. Ni når mötet via denna länk https://meeting.easymeet.se/rf

Se manualer här. I manualerna finns också instruktioner för att ladda ned webbverktyget Chrome. Mötet fungerar bäst med PC eller mac. Ej Ipad eller liknande.

Ni kommer alla få inloggningsuppgifter skickade till er, ett automatiserat utskick från Easymeet. Följ instruktionerna i mailet för att logga in på mötet. Detta kan ni göra omgående då ni fått mailet och ni kan då se hur systemet ser ut, samt läsa handlingarna för mötet. Ni når mötet via denna länk https://meeting.easymeet.se/rf

För att vi ska kunna genomföra mötet följer nedan viktiga mötesregler:

  • För att kunna delta i mötet behöver ni själva säkerställa att ni har en utrustning som klarar av ett videomöte. Gå in www.easymeet.se/support och testa din utrustning samt läs tipsen. En del har brandväggar som försvårar.
  • Mötet sker bäst med webbläsaren Chrome och en ny-omstartad dator.

Har ni inte fått några inloggningsuppgifter alls innan kl 20.00 25/9 så kolla först och främst er skräpkorg om det hamnat där, om det inte heller finns där hör av er till kansliet. Vi kommer ha telefonsupport och tekniker på plats för bästa möjliga service. 

Inför förbundsmötet kräver vissa förberedelser för er som är ombud för en förening. 

Röstkort

Röstkort fördelas automatiskt enligt röstlängden och är personligt. 

Motioner

Att skriva motioner är ett bra tillvägagångsätt för att skapa en reell skillnad inför kommande verksamhetsperiod. Motioner till förbundsmötet ska vara förbundsstyrelsen tillhanda senast den 31 december året före förbundsmötet och skickas till This is a mailto link. Motion får inlämnas av röstberättigad medlemsförening. En motion bör innehålla en beskrivning av bakgrund/förklaring till motionen samt ett väldigt tydligt yrkande. Det ska även framgå vilken förening som motionen kommer från samt undertecknas av föreningens ordförande.

Personval

Medlemsförening får senast 1 februari året före förbundsmötet till valberedningen avge förslag på personer för valen enligt 2 kap. 6 § punkterna 11-15 i SSDF:s stadgar.

Innan kandidatnomineringen börjar vid förbundsmötet, ska valberedningen meddela sitt förslag beträffande varje val som ska förekomma. enligt 2 kap 6 § punkterna 11-15.

Kandidatnomineringen är fri vilket innebär att ombud äger rätt att nominera personer utöver dem som föreslagits av valberedningen. Den som vid mötet föreslår kandidat, som inte är närvarande vid mötet, bör försäkra sig om att personen är villig att åta sig uppdraget

Rösträtt

Röstberättigade föreningar erhåller rösträtt enligt följande:

Föreningar med upp till 100 medlemmar erhåller en röst.

Föreningar med 101 – 200 medlemmar erhåller två röster.

Föreningar med 201 och fler medlemmar erhåller tre röster.

Det åligger förbundsstyrelsen att upprätta röstlängd för förbundsmöte. Röstlängden ska baseras på antalet röstberättigade föreningar per den 31 december året före förbundsmötet och gäller till dess ny röstlängd är upprättad eller fastställs av förbundsmötet.

En medlemsförening som inte har betalat samtliga förfallna avgifter till förbundet vid tidpunkten för förbundsmötets öppnande ska strykas ur röstlängden innan röstlängden fastställs av förbundsmötet.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, förändringar och justeringar.

Frågor och funderingar? Mejla This is a mailto link

Uppdaterad: 02 SEP 2019 14:53 Skribent: Frida Linderoth Hedström
E-post: Adressen Gömd

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px