Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Johansson 2012


Vem är jag?

UV-fotoprofil: Vrak men även poolfoto (babysim). Jag är född och uppvuxen i Mjölby, där jag fortfarande bor. Jobbar inom tillverkning av lagertruckar. På fritiden är det mest dykning, resor, träning, familj och vänner. Redan som 8-9-åring fick jag ett ABC paket (mask, snorkel, fenor) av en sportdykande morbror. Jag följde med på deras utfärder och tittade när de dök nere vid Vättern. Där väcktes mitt dykintresse, men det tog ett tag innan jag själv skulle komma igång. Innan dess blev det cross, fotboll och golf (när fotbollen tagit ut sin rätt, med diverse skador). Dykning kom upp på tapeten när jag firade min 30-årsdag på en strand i Agia Marina på Kreta. Jag ringde hem till Sverige och bokade upp mig på en grundkurs. Nu hade jag hamnat rätt, jag dök och dök, gick kurs efter kurs. Efter hand kom en kamera in i bilden, en enkel kompaktkamera, men oj vilka bilder jag tog tyckte jag! Jag inskaffade extra saker till den som rigg, blixt och vidvinkeltillsats och med den höll jag på några år. Sedan dess har det hänt en del. Idag dyker jag med helsluten rebreather. Jag dyker gärna på stål och trä. Den enkla kompaktkameran har bytts ut mot en större rigg med systemkamera och dubbla blixtar.

Vad vill jag?

Inom UV-kommittén vill jag medverka till att få in nya idéer och att hjälpa fotointresserade dykare att träffas och utvecklas genom workshops, kurser med mera. Jag tänker mig att det finns fler än jag som vill kombinera teknisk dykning och UV-foto, kanske i form av några fotoövningar i samband med vrakdykning.
Egen webbplats: www.undervattensfoto.se

Uppdaterad: 09 JAN 2013 21:39 Skribent: Frida Linderoth

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px