Hoppa till sidans innehåll

UV-fotokurs Göteborg hösten 2011


fotoutrustning

 

Kurspresentation

Kursen arrangeras av Svenska Sportdykarförbundets (SSDF) UV-fotokommitté och Götaverkens Sportdykarklubb (GVSDK) och hålls i klubbens lokal på Talattagatan 1 i Göteborg. Kursledare är Hans Spicar. Hans är erfaren undervattensfotograf och en av författarna av SSDF:s utbildningsmaterial i UV-foto.

Kursen hålls under åtta tisdagar kl 18:30-21:30 med start den 11/10.

Maximalt antal deltagare är 12. Det krävs minst 6 deltagare för att kursen ska hållas.

Uppdatering den 31/8. Det är nu 8 deltagare anmälda så kursen blir garanterat av.

 

Anmälan och avgift

Kursanmälan görs genom att e-posta till adressen This is a mailto link. Besked om man antagits kommer med vändande e-post. Man betalar sedan in kursavgiften. Anmälan är först giltig när kursavgiften betalats.

Kursavgiften är 800 kr och i avgiften ingår kurslitteratur A enligt nedan. Kursavgiften betalas till GVSDK:s plusgiro 521838-3. Ange kursdeltagarens namn och UV-foto vid betalning.

 

Studieplan

Studieplanen omfattar 8 träffar med 3 lektionstimmar per träff. Den innehåller val av utrustning för UV-fotografering, fotograferings- och ljussättningsteknik, komposition samt grundläggande bearbetning av bilder i dator med Photoshop Elements.

I god tid före kursstart skickas en enkät ut till deltagarna. Därmed finns stora möjligheter finns att anpassa kursplanen till gruppens önskemål. Varje kurstillfälle har ett tema och kursdeltagarna bidrar aktivt med erfarenheter. Kursens format kan liknas vid en så kallad ”workshop”.

Se detaljerad kursplan.

 

Kurslitteratur

A. Hans Spicar & Anders Ocklind – Digitalt undervattensfoto version 2.2, kompendium, 2010.
B. Martin Edge – The Underwater Photographer, Fourth Edition, Focal Press 2010.

Kurslitteratur A är kursens grundmaterial, B kan användas som fördjupning vid behov.

 

Krav på förkunskaper i foto

Deltagaren skall ha fotograferat tidigare och ha grundläggande kunskaper i fotografering. En viss datorvana fordras också. Vilken version av Photoshop deltagaren har spelar ingen roll då de funktioner som tas upp finns i samtliga. Genomgång av utrustning görs det första kurstillfället varför uppdatering eller inköp av ny UV-fotoutrustning kan vänta till dess.

 

Krav på förkunskaper i dykning

Deltagaren bör ha gjort minst 50 dyk och skall klara av att dyka utan att tänka på avvägningen.

 

Målsättning

Deltagaren skall kunna handskas med kamera och ljus i olika situationer under vattnet så att förväntat bildresultat uppnås. Deltagaren ska förbättra sitt bildseende och kunna återge bilder på webben, i utskrift och tryck.

 

Övrigt

Deltagarna måste räkna med att lägga 3 till 6 timmar per vecka på självstudier och övningar. Alla deltagare bör ha egen bärbar dator.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:58 Skribent: Hans Spicar

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px