Hoppa till sidans innehåll

Jury


Uttagning och final hade tre domare som var okända både för de tävlande och för varandra fram tills prisutdelningen. Bilderna bedömdes utan att domarna kände till fotografernas identitet. Juryn bestod av de mycket erfarna fotograferna Lill Haugen, Joakim Odelberg och Annelie Pompe.

Juryn har vid sin bedömning premierat fotografens originalitet, nyskapande och personliga avtryck i bilden.

Varje bild gavs oberoende, av var och en av domarna, poäng enligt följande.

  • Innehåll 1–10 poäng
  • Komposition 1–5 poäng
  • Teknisk kvalitet 1–5 poäng

 

Lill Haugen

Lill Haugen

Undervattensfotograf, PR-konsult, frilansjournalist och dykinstruktör baserad i Oslo. Lill har vunnit norska mästarerskapen i undervattensfotografering tre gånger (2010, 2011 och 2013). Hon har även vunnit ett antal medaljer i nordiska mästerskapen, en silvermedalj i VM 2011 i Turkiet samt segrat i ett antal internationella tävlingar.
Lill har suttit i Norska uv-fotokommitten, som ordnar fototävlingar och sprider information i media samt arbetar för att främja intresset för undervattensfotografering och undervattensfilm både bland dykare och allmänheten.
Lill dyker regelbundet i både Norge och utomlands. Hennes artiklar dyker ofta upp i tidningar som "Dykking” och ”DYK”. Hon är även med som fotoexpert på gruppresor med "Scuba Travel" och arbetar för att sprida kunskap och förändra traditionella uppfattningar om utrotningshotade hajar i organisationen ”Hjelp havets haier".

 

 

Joakim Odelberg

Joakim Odelberg


Prisbelönade undervattens och dokumentärfilmaren Joakim Odelberg fick sitt första "cyklop" vid 3 års ålder, tog sitt första fridykarcertifikat vid 10. Havet har alltid funnits nära och är en central del i Joakims liv. Dykt har han gjort sen -87 och idag är Joakim en efterfrågad undervattensfilmare som fått internationellt erkännande. Joakim jobbar för att skapa attitydförändringar gällande marina miljöfrågor som nedskräpning, destruktivt fiske mm.

Utmärkelser:

2012 var ett framgångsrikt år för Joakim som tilldelades EUIFA Environmental Award vid Internationella Undervattensfilmfestivalen i Belgrad, Anemone Environmental Award vid North Film Festival, Rotterdam och fick ett hedersomnämnande vid Blue Ocean Film Festival, Monterey, CA, USA för hans dokumentärfilm Ghosts In The Baltic Sea.

2012 var han också med och vann TV's prestigefulla pris KRISTALLEN för SVTs Drama 30 grader i februari, där Joakim filmade, producerade och regisserade alla undervattensscener.

 

 

Annelie Pompe

Annelie Pompe


Annelie Pompe är fotograf, och en av världens djupaste fridykare. Hon kan fridyka till 126m på ett enda andetag och hålla andan i nästan 6 minuter. Men de bästa dyken handlar om att dyka ner till grundare djup och ”umgås med havet”, helst med kameran i hand. ”Ibland när jag fridyker med kameran och blir uppslukad av fotograferandet är det som om jag glömmer bort att jag måste andas”, säger Annelie.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:53 Skribent: Dennis Malmström

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px