Hoppa till sidans innehåll

Jury


Stefan Beskow

Stefan har dykt sedan tidigt 90 tal och jobbat som instruktör både i Sverige och utomlands. Undervattensfotografering har varit den stora passionen de senaste 15 åren även om han numera tar kameran ovanför ytan och fotograferar även där. Stefan har blivit publicerad i ett flertal dyktidningar, både nationella och internationella, och säljer också bilder via bildbyrå. Senaste projektet är att skapa en kurs i undervattensfotografering för ”Moderskeppet”. Han har deltagit i NM flera gånger och tycker det har varit mycket givande att ”sitta på andra sidan” och bedöma bilderna som skickats in.

 

Alex Dawson

Yrkesfotograf från Stockholm som fotograferat under ytan i snart 20 år. Under senaste år har fokus varit på vraken i Östersjön.
Tycker vidvinkelfotografi/landskap är roligast när det visar helheten och förmedlar en tydlig bild av undervattensvärlden för både dykare och ickedykare. För den som vill se vad Alex fotograferat finns hanns bilder på www.dawson-photo.com.

 

Kent Forsén

Kent är medlem i SÄLLSKAPET FÖR UNDERVATTENSFOTOGRAFI, DK Kraken/DK Sjökorna. Han drog sina första andetag i luftapparat 1957 och är sedan dess aktiv sportdykare. Kents liv som sportdykare har varit långt och innehållsrikt och tar, enligt honom själv, inte slut förrän sjukdom eller döden sätter stopp. Hans intresse för uv-fotografering tog fart på allvar 1965. Några års användning av den populära Nikonos-kameran följdes av drygt 30 år med Hasselblad-systemet, som i sin tur fick lämna plats för den digitala tekniken i början av 2000-talet. Kent använder idag Nikon D600 tillsammans med Seacam uv-hus och blixt Sea-flash. Han har under åren publicerat ett stort antal bilder, artiklar och resereportage samt deltagit i många utställningar av bilder med marina motiv. Syftet med hans fotografering är ambitionen att återge upplevelser i mötet med naturen. Motiven ska vara konkreta men får även förmedla en känsla.

Uppdaterad: 15 JAN 2015 22:17 Skribent: Dennis Malmström

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px