Hoppa till sidans innehåll

NM i UV-foto 2010


Inbjudan till Nordiskt Mästerskap i UV-foto 2010

Tävlingen avslutad och resultaten tillgängliga. Nordisk mästare 2010 blev Christian Skauge från Norge. Grattis Christian!

Svenska Sportdykarförbundet har glädjen att stå som värd för NM i UV-foto 2010! Tävlingen är öppen för alla medlemmar i de nordiska sportdykarförbunden. Tävlingsregler hittar du här. Läs reglerna noga innan du sätter igång att välja ut dina tävlingsbilder.

OBS! I tillägg till de officiella reglerna vill SSDF härmed även presentera övrenskommen bedömningspraxis för domargruppen, så att det är klart för alla deltagare vad vi kommer att arbeta med för bedömningskriterier:

 

DOMARPRAXIS VID NM I UV-FOTO 2010

UV-fotokommittén och domargruppen har enats om att domargruppen i sitt arbete ska resonera enligt följande:

Bilder som skildrar naturlig miljö premieras före bilder som ser ut att vara arrrangerade.

Framkallning av RAW-filer med ställande av vitbalans, kurvor, mm, uppmuntras, liksom annan rimlig bildförbättring genom bildredigering och lättare städarbete i bilderna (typ avlägsnande av backscatter). Grövre manipuleringar och bildmontage är dock endast tillåtet i Kreativ klass.

I kreativ klass premieras bilder som är fotografisk nyskapande i sitt utryck. Vi värdesätter den fotografiska situationen och bilder som på plats avbildats som nyskapande och kreativa i större utsträckning än bilder som genom montage och manipulation blivit kreativa. Det är i första hand en fototävling.

Vid bedömning av bilderna kommer domarna att väga in teknisk kvalitet, komposition och innehåll (budskap, kreativitet, ”wow-faktor”). Bilder av spektakulära, vackra eller ovanliga djur är lätt att övervärdera. Inga motiv är självklara vinnare eller förlorare. Det är bildens helhet och kommunikation som kommer att bedömas.

/ UV-fotokommittén och domargruppen, 6 oktober 2010.

 

Bidragen ska vara tävlingsledningen tillhanda senast måndagen den 1 november 2010.

Tänk på att en försändelse med post kan ta litet extra tid mellan länder. Sänd in bilderna i tid.

Bidragen ska sändas till:

Ingvar Eliasson
Tackjärnsvägen 15
SE-462 60 Vänersborg
Sverige

Märk brevet med texten "NM i UV-foto" samt "No commercial value". Uppge din e-postadress i följebrevet i försändelsen, så att tävlingsledningen kan bekräfta mottagandet. 

Det går även bra att skicka bilderna via epost. Använd en rimlig komprimeringsgrad vid exporten till JPEG, typ 60-80% i Photoshop. En enskild bild bör inte överstiga 2 MB, helst ska den vara runt 1 MB, om de skickas via epost (större bildfiler behövs inte på CD heller, det gör det bara jobbigt för domarna att ladda ned dem för förhandsgranskning). Skicka max tre bilder per mail, lämpligen en klass i taget. Maila till This is a mailto link.  

Frågor besvaras av Ingvar Eliasson, e-post This is a mailto link

VÄLKOMMEN ATT VARA MED OCH TÄVLA!!!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:12 Skribent: Ingvar Eliasson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px