Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Svenska Sportdykarförbundet utbildar sportdykare inom CMAS utbildningssystem, från enstjärnig dykare till trestjärnig instruktör samt även dykare och instruktörer inom teknisk dykning.

Dykutbildning är en av de viktigaste faktorerna för att undvika de risker som finns förknippade med dykning. Genom din utbildning får du lära dig ett beteende som gör att du blir en säker dykare och känner dig trygg när du befinner dig under vattenytan.

Svenska Sportdykarförbundet följer ett internationellt utbildningssystem; CMAS, som borgar för att du får en utbildning som du blir nöjd med och som kommer att göra dig till en mycket säker dykare under förutsättning att du följer det du lärt dig. Dessutom kan det vara bra för dig som vill lära dig att dyka att veta att SSDF:s utbildningar är anpassade efter våra förhållanden med allt vad det innebär i form av utrustning, sikt, problemlösning osv. Detta innebär att du som dykare står bättre rustad för de problem du kan tänkas stöta på jämfört med om du hade lärt dig dyka på semestern i något tropiskt paradis som är totalt olikt de förhållanden vi får leva med härhemma.

Många tror att dykning är farligt, men rätt utfört är dykningen en sport som innebär mycket mindre risker än vad det innebär att köra till jobbet och som definitivt är mycket roligare.

CMAS utbildningssystem är uppbyggt i tre steg med en, två respektive tre stjärnor på certifikaten. Ju fler stjärnor, desto mer utbildning och erfarenhet. Vad de olika certifikatsnivåerna innebär kan du se om du följer länkarna i menyn till vänster. Välkommen till oss!

Uppdaterad: 16 OKT 2017 20:10 Skribent: Mats Gunnarsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px