Hoppa till sidans innehåll

Examinatorgruppen


Examinatorgruppen

Examinatorgruppen ansvarar för examination av instruktörselever vid CMAS instruktörsutbildningar.

 

Examinatorgruppen består av erfarna CMAS trestjärniga instruktörer (för namn och kontaktuppgifter, se menyn till vänster).

 

Syftet med att ha en examinator som bedömer instruktörselever är att alla instruktörselever ska bedömas på ett likvärdigt sätt - oavsett vilken instruktör de har eller var i landet utbildningen sker. Det borgar för att alla Svenska Sportdykarförbundets CMAS instruktörer besitter samma minimikunskaper för att kunna utbilda dykare på ett säkert sätt. Examinatorerna är ett verktyg för Svenska Sportdykarförbundet/Tekniska kommittén att kunna kvalitetssäkra instruktörsutbildningarna.

 

En annan stor del i examinatorns jobb är att vara ett stöd till kursledaren för en instruktörskurs. Då examinatorn själv har stor erfarenhet av att utbilda instruktörer kan han/hon hjälpa och stötta instruktörsutbildaren vid utbildandet.

 

Att bli examinator

Krav för att bli examinator är att den trestjärniga instruktören ska ha varit kursledare för minst två enstjärniga instruktörskurser samt minst två tvåstjärniga instruktörskurser samt medlem i förening ansluten till Svenska Sportdykarförbundet.

 

Tekniska kommittén utser examinator med två års förordnande. Tekniska kommittén har rätt att återta examinatorsförordnande i förtid om examinatorn har agerat på ett olämpligt sätt eller brutit mot regler i samband med examination.

 

Kurser som ska examineras

CMAS/SSDF Enstjärnig instruktörskurs ska alltid examineras av examinator.

 

Examinator närvarar och examinerar under minst två dagar första gången en kursledare håller CMAS/SSDF tvåstjärnig instruktörskurs. Kursledare kan därefter bli godkänd att examinera egna tvåstjärniga instruktörskurser.

 

Vid examination av övriga instruktörskurser (t ex teknisk dykning) krävs ingen examinator.

 

Antal elever vid examination

Max fem instruktörselever per examinator vid CMAS/SSDF enstjärnig instruktörskurs.

 

Antal instruktörselever på tvåstjärnig instruktörskurs görs upp mellan kursledaren och examinatorn, men bör inte överstiga tio instruktörselever.

 

Examinationsavgift

Examinationsavgiften fastställs årligen av Tekniska kommittén. Examinationsavgiften ska betalas innan examinationen genomförs.

 

En ordinarie examination och en omexamination ingår i examinationsavgiften. Omexamination/omskrivningar ska genomföras inom sex månader. Ytterligare omexaminationer bekostas av instruktörseleven.

Uppdaterad: 04 NOV 2015 14:48 Skribent: Frida Linderoth

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px