Hem / Om SSDF / Förbundsnyheter / Ny styrelse vald

Ny styrelse vald

På förbundsmötet 23-24/4 valdes en ny styrelse för de kommande två åren. Nedan återfinns en kort presentation av ledamöterna. Kontaktinfo hittar ni på styrelsens egen sida: Styrelsen.

Nyvalda ledamöter

Eva Lindberg, 58 år, Skelleftebottens Dykarklubb

Jag bor i Ursviken, utanför Skellefteå och arbetar med personalfrågor på Boliden Rönnskär. Fritiden ägnas åt promenader, skidåkning, bio, teater, läsa böcker och det nyfunna intresset för dykning. Dykcertifikatet togs för 3 år sedan tillsammans med min man och jag är nu aktiv i den lokala dykklubben.

Mikko Laulumaa, 55 år, Haninge Sportdykarklubb

Jag bor i Tungelsta, 30 km S om Stockholm med sambon Lena. Dykkarriären började i Haninge Sportdykarklubb hösten 1979 efter att ha valt fridykning som skolämne under ”Fritt Valt Arbete”. I mitten av 1980-talet började engagemanget i SSDF och Stockholms SDF som ungdomsledare då man bl.a. gjorde en instruktionsfilm om fridykning, arrangerade flertalet sommarläger mm. Jag var också ordförande i HSDK slutet 1980- och början 1990-talet. När HSDK återstartade verksamheten hösten 2010 blev jag återigen vald till ordförande 2011. Klubben har sedan dess en stadig verksamhet med 3 träningstider/vecka och ca 70 aktiva medlemmar.

Anton Dammand, Säffle Åmåls dykarklubb, suppleant

Dykningen tar upp en stor del av mitt liv både i yrkeslivet och fritiden. Jag dyker främst på svenska västkusten och i Dalslands djupa skogar. Anton är instruktör och dyker med glada vänner i olika klubbar.

Pahtric Lindström, 55 år, Västerås SDK Mollusca

Jag heter Pahtric, men kallas Putte av de flesta. Jag tog mitt dykcertifikat -87, konverterade det till CMAS *** -07. Jag har hållit på med fensim och tävlat samt varit tränare i UV-rugby. Numera är jag ungdomsledare i VSDK Mollusca. De senaste 15 åren har mest handlat om fridykning. Jag spelar bas i två band och arbetar som busschaufför.

 

Omvalda ledamöter

Catarina Jostéus, 39 år, ordförande, omval 2 år

Jag tog mitt första dykcertifikat 2008 i Lysekil. Jag kommer från början från de Värmländska skogarna, men bor nu i Göteborg tillsammans med min sambo. Jag arbetar på Angeredsgymnasiet där jag har mycket idrott på schemat och har, som simlärare, huvudansvar för simundervisningen för nyanlända elever. Intresset för världen under vattenytan är stort och framförallt då livet i vattnet. Jag har varit med i GVSDK under 10 års tid, varav 6 år som ordförande. Numera är hemmaklubben DK sjökorna. Loggboken har 1500 loggade dyk från olika delar av världen, men naturligtvis mest från kalla vatten som är bäst!

Andreas Nilsson, 45 år, Helsingborgs SDK Delfinen, vice ordförande, omval 2 år

Jag heter Andreas Nilsson. Jag är idag aktiv semipro instruktör inom CMAS och SSI. Jag är också aktiv i Helsingborgs SDK Delfinen där jag är dykledare, båtförare och håller utbildningar. I min yrkesroll arbetar jag som Systemansvarig inom IT på Region Skåne. Inom SSDF vill jag framförallt arbeta med att hela dyksverige behövs oavsett om det är ideella sektorn kommersiellt drivna dykcenter eller semipro. Vi behöva alla samarbeta. Jag vill även titta på prioriteringar av vad vi lägger våra begränsade resurser på. SSDF ska vara till för alla våra medlemmar.

Lina Cavallin, 39 år, Felix DF omval 2 år

Jag har ett stort intresse för havet och vattensport, och utövar både apparat- och fridykning. Inom SSDF har jag många aktiva år inom undervattensrugbyn. Jag bor i Göteborg tillsammans med sin man och två söner och arbetar som ledare inom den offentliga sektorn.

Julia Hedlund, 46 år, Götaverkens SDK, omval 2 år

Född i Sri Lanka, uppväxt Skåne och numera bosatt i Södertälje. Min första dykupplevelse var ett provdyk i Australien 1995 och några år senare tog jag CMAS enstjärnigt certifikat i Kalmar, och fortsatte med PADI-rescue och tvåstjärnig kurs på Västkusten i början av 00-talet. Jag engagerade mig som dykledare i GVSDK för att aktivt bidra till att upprätthålla den härliga gemenskap som finns i klubben, och har fortsatt mitt medlemskap och deltagande i klubbverksamheten även sedan mitt arbete innebar en flytt till ostkusten. Till vardags arbetar jag som chef över en mikrobiologisk grupp på ett stort läkemedelsbolag, där mitt ansvar är att säkerställa att den mikro-biologiska kvaliteten upprätthålls. Övriga fritidsintressen är skidåkning, långfärdsskridskor, vandring och detta gör jag helst i sällskap med vänner och familj. Dykning samlar människor från alla samhällsskick, bakgrunder och åldrar i en rörelse som bjuder på fantastiska naturupplevelser (ovan så väl som under ytan), som lär ut grundläggande säkerhetstänk och samverkan och dessutom visar att idrott är till för alla. Jag ser min nominering till SSDF som en möjlighet att bidra till att svenska sportdykningen kan fortsätta med detta.

Jessica Köster, 34 år, Lindome SDK, suppleant, omval 2 år

Bor med Sambo Thomas i Mölndal, nära Göteborg. Vi är båda seglare och dykare. Jag dyker sedan 12 år, är CMAS instruktör och fridykare sedan 2 år. Vår segelbåt ligger vid Saltholmen. Som barn var jag med i simförening och senare som simtränare för barn med funktionshindrar och organisatör för läger. (Små saker för dig kan betyda världen för en annan.) Jag har jobbat globalt de sista 10 åren för automobilindustrin. Idag jobbar jag på ett globalt logistikbolag (Schenker). Är van vid styrelsearbete både som ordförande och ledamot. Att få möjligheten att vara med i en större helhet som SSDF är en ära. Roligt att kunna starka svensk sportdykning, få fler människor att upptäcka dykningen, lyfta och stödja andra.

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik


Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info