Hoppa till sidans innehåll

Ystad kommun värnar djupet

25 APR 2017 11:16
Henrik Johansson, förbundsordförande vid Svenska Sportdykarförbundet, pekar på Ystads kommun som ett föredöme där man inte tänkt för grunt.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2018 15:39

et är dessutom en bredd- och elitidrottskommun som aktivt samverkar med föreningslivet och på detta sätt skapar inkluderande verksamhet. En kommun med folkhälsoperspektiv som främjar idrott ska vi lyfta och samverka med, säger Henrik Johansson. 

Idag överlämnade Svenska Sportdykarförbundet medalj för värnande av djup. 
I Ystads kommun finns cirka 300 föreningar. Det är en bra siffra som vittnar om ett föreningsvänligt och differentierat klimat, där både små och stora idrotter finns representerade. 
Ystad Arenas bad- och simanläggning färdigställdes 2014 (en investering på 275 MSEK). Bassängen håller en vattentemperatur på 28 grader, är 25 meter lång och har 8 breda tävlingsbanor. Till vardags är bassängen indelad i 10 banor för att optimera användningen av bassängens yta. Den grunda delen är 1,2–1,6 meter djup, och djupdelen med 1- och 3-meterstrampolin är 3,8 meter djup. I bassängen finns uppmärkningar som lämpar sig väl för undervattensidrotter. Anläggningen är anpassad även för personer med funktionsvariationer. 

75 % av invånarna i Ystad kommun skattar själva sin hälsa som god, vilket är goda resultat i jämförelse med riket. (Öppna jämförelser folkhälsa, jämförelse mellan kommuner (SKL)  

I Ystad finns två aktiva SSDF-föreningar. Ytown Diving Team och YDS Nautilus. 
SSDF tackar för gott samarbete och vill särskilt betona vikten av säkra badanläggningar. Vid badhuset vid Ystad Arena, bär badpersonalen tydlig text med "BADVAKT". All personal är utbildad och tränad i livräddningens alla viktiga moment. Det hedrar verksamheten, säger Henrik Johansson. 
Skribent: Frida Söder
Epost: Adressen Gömd
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png