Hoppa till sidans innehåll

Utomhusläger i fridykning

21 MAJ 2013 11:03
Upplev västkustens fina dykvatten!
  • Skapad: 21 MAJ 2013 11:03

tyngdlös
Foto: Johan Hägg

Med start den 29 juli fram till den 1 augusti 2013 arrangeras ett utomhusläger för fridykare på västkusten mellan Uddevalla och Lysekil. Under fyra dagar erbjuds utbildning i organiserad utomhusfridykning på boj och lina.

Bojdykning, lindykning eller djupfridykning, flera namn för samma aktivitet, är relativt nytt inom SSDF. Då många fridykare sällan kommer ut i öppet vatten och fridyker arrangeras ett läger centralt för att erbjuda denna möjlighet och prova på att fridyka på djupet med hjälp av Idrottslyftet. Svenska tävlingsfridykare tillsammans med andra rutinerade fridykare samt steg 4-6 instruktörer kommer att delta och leda alla dykpass på dagtid samt ge vägledning kring ämnet organiserad fridykning i öppet vatten på kvällstid.

Lägret vänder sig till dig som är nybörjare i fridykning i öppet vatten men även till dig som är rutinerad men som vill satsa fyra dagar på att utveckla din teknik i tryckutjämning, simteknik och göra bekväma dyk under säkra former. Genom att delta på lägret kommer alla att få en inblick i hur man organiserar linfridykning i sin klubb.

Förkrav: Fyllda 15 år eller äldre. Inneha minst fridykarcertifikat steg 2.
För minderåriga – minst en myndig ledare per fyra minderåriga deltagare.
 

Pris och plats: 950 kr för 4 dagar, då ingår mat och sovplats. Sovplatser erbjuds på lägergården Hästekasen. Se: www.hastekasen.se/hitta.html

Övrigt: Medtag lilla utrustningen, lämplig utrustning för utomhusfridykning och sängkläder. Packa även med kläder för varierande väderlek.

Anmälan: Gör din anmälan senast 30 juni till This is a mailto link. I anmälan anges namn, adress, födelsedatum och klubbtillhörighet samt om ni har några allergier eller särskilda önskemål. Mer information och schema skickas ut i juli till dig som är anmäld. Vid frågor kring arrangemang och anmälan kontakta: This is a mailto link

Via Idrottslyftet kan din SSDF-förening söka bidrag för din resa till och från lägret för resekostnader över 500 kr. (Deltagare från samma klubb som kommer med bil förväntas samåka). För deltagaravgiften på 950 kr kan deltagare upp till 25 år, via sin förening, söka bidrag upp till 500 kr genom idrottslyftet.

Ladda ner information som pdf.

Skribent: Frida Linderoth
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png