Hoppa till sidans innehåll

Tänk Inte För Grunt – Almedalen 2014

10 JUN 2014 10:33
#idrottensdag
  • Skapad: 10 JUN 2014 10:33

För trettonde året i rad är Riksidrottsförbundet på plats under politikerveckan i Almedalen! I år finns även Svenska Sportdykarförbundet på plats under Idrottens Dag, onsdagen den 2 juli!

Djupa bassänger är avgörande för vår sport! Fler och fler kommuner bygger om badhusen och gör bassängerna grunda. Vi har hittills lyckats bra och fått flera kommuner att bygga djupa delar. Men det räcker inte, vi måste fortsätta kämpa för vår sport! Därför ska vi vara på plats i Almedalen och möta både politiker och allmänheten. Framtiden för landets idrottsföreningar är en viktig fråga för hela samhället och Idrottens dag är ett viktigt tillfälle att diskutera den med beslutsfattarna.

 

I år arrangerar 13 idrottsförbund prova på-aktiviteter under Idrottens dag. Besökarna kan utmana politiker eller sina vänner i ett käpphästrace eller testa bland annat bågskytte, thaiboxning och casting. Och den som vill kan passa på att orientera längs ringmuren. Under dagen pågår också mängder av uppvisningar som till exempel Sveriges bästa parkour- och tricking-utövare och politiker gör upp i den viktigaste Almedalsmatchen – den på fotbollsplanen.

 

Förbundskaptenerna i fotboll, Pia Sundhage och Erik Hamrén, dyker upp och det gör även OS-bronsmedaljören och VM-guldmedaljören i curling Niklas Edin.

 

Vi ses på #idrottensdag

Skribent: Frida Linderoth
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png