Hoppa till sidans innehåll

SSDF utbildar på EC-CCR Poseidon MK VI Discovery rebreather

24 FEB 2010 09:28
Som en av de första organisationerna i världen är nu Svenska Sportdykarförbundet godkänt att utbilda på svenska Poseidons nya helslutna rebreather Discovery MK VI.
  • Skapad: 24 FEB 2010 09:28

Svenska Sportdykarförbundets special- och grundkurs SSDF EC-CCR Poseidon MK VI Discovery Diver är en maskinspecifik CCR-kurs där man får lära sig att förstå och hantera maskinen samtidigt som man ska lära sig att dyka med den. Kursen tar ungefär två helger, då det är många moment som ska gås igenom. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig dykare samt att man har genomgått nitroxutbildning med godkännande av användning av samtliga nitroxblandningar i regionen 21–40 %.

Om man som instruktör vill utbilda på maskinen har vi även godkända kurser för Instructor och Instructor Trainer. Grundkrav är att man är CMAS/SSDF tvåstjärnig instruktör, är CMAS/SSDF nitroxinstruktör (eller motsvarande), att man är i certifierande status samt att man är certifierad och har genomfört minst 30 dyk med minst 20 timmars dyktid med EC-CCR Poseidon MK VI Discovery.

Även om kurserna nu är klara så får vi räkna med en mindre uppstartstid, det beror bla på att Svenska Sportdykarförbundet måste bli klara med sina instruktörer och instruktörsutbildare och dessa ska få tid att dyka in sig ordentligt på maskinen. Räkna med att de första kurserna kommer igång till april/maj/juni 2010. Om du är intresserad så måste du beställa en egen maskin. Detta kan du i så fall göra genom den instruktör som kommer att utbilda dig på rebreathern.

För mer information kontakta Peter Kempi i Tekniska kommittén, e-post This is a mailto link eller Svenska Sportdykarförbundets kansli, e-post This is a mailto link eller telefon 08-605 88 05.


 

Skribent: Johanna Strömgren
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png