Hoppa till sidans innehåll

Hjälp miljön och din förening

09 JUN 2011 09:37
Pool2Tusens populära strandprojekt tillsammans med Coca-Cola fortsätter även i år och är nu i full gång med planeringen för årets strandstädning. Ifjol lyckades föreningar ta bort närmare 42 ton skräp från våra kuststränder.
  • Skapad: 09 JUN 2011 09:37

Ta chansen att värna om miljön och tjäna samtidigt en slant till föreningen

 

Kampanjen startar i år med städning längs kustremsan med start den 4:e maj i Malmö på Ribersborgs strand och fortsätter sedan under hela maj månad och avslutas med städning i Haparanda den 28 maj. I år finns även möjligheten att vara med och städa stränder kring insjöar och öar. Totalt är förhoppningen att vi ska städa uppemot 300 stränder och bidra till en bättre miljö för både människor och djur. Därför söker Pool2Tusen ideella föreningar som framförallt vill vara med i strandstädningen kring insjöar och öar, men det finns också möjlighet till strandstädning i Göteborg, Gävle och Örnsköldsvik.

 

Föreningen kommer inför städningen att få lämplig utrustning samt utförliga instruktioner från Pool2Tusen. Varje förening får, i den utsträckning det är möjligt, städa två stränder om så önskas. Ni kan ge förslag på två publika stränder som ni tycker är lämpliga, ta gärna en kontakt med kommunen och fråga vilka de tycker är lämpliga. Städgruppen ska utgöras av minst 10 ungdomar som är min. 15 år, samt en ansvarig ledare som fyllt 18 år. Städningen utförs vid ett tillfälle, ungefärlig arbetstid är mellan kl 10-15. Vid utfört uppdrag betalas kontant ersättning till föreningens konto med ungefär 2500 kr/strand. Ihopsamlat skräp placeras på anvisad plats invid stranden.

Anmälan

Anmälan sker via vår hemsida, www.stadasverige.se, Anmälan Strand 2011.

I anmälan anger ni bl.a. vilken strand/vilka stränder som ni vill städa. Efter ni har gjort er anmälan återkommer vi med förslag till er på när ni kan städa.

Här hittar ni en städplan.

Gör anmälan så snart som möjligt, vi kör med principen först till kvarn…

Ytterligare information Information om projektet lämnas av Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige, e-post: This is a mailto link, tfn: 070-683 0873

Skribent: Frida Linderoth
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png