Hoppa till sidans innehåll

Första kurstillfället i Felix UV-rubgykurs avklarat!

19 SEP 2014 10:35
Tisdagen den 16 september var det då dags för första träningen i Felix kurs i UV-rugby. Efter en första genomgång av grunderna var det dags att gå i vattnet för praktikdelen.
  • Skapad: 19 SEP 2014 10:35

Tisdagen den 16 september var det då dags för första träningen i Felix kurs i UV-rugby. Anmälningarna har strömmat in den sista veckan och vi var 20 elever och 5 ledare som samlades för en första genomgång av grunderna och kursens innehåll innan det vad dags att gå i vattnet för praktikdelen.

Åldersspannet var mellan 12 och 40 år, 11 tjejer och 9 killar.

-- Bakgrund --

Vi i Felix har regelbundet haft enstaka personer som kommit och provat på och tyckt det var kul, men har varit svårt som ny att känna sig bekväm tillsammans med dom som spelat ett tag. Är också svårt att göra intressanta övningar för en eller två personer. Ifrån detta föddes då iden att skapa en kurs där fokus skulle ligga på kursdeltagarna som skulle känna en grupptillhörighet av att alla börjat och utvecklats tillsammans.

-- Om kursen --

Sammanlagt 10 tillfällen, varav 3 av dessa även skall innehålla teori.
Kursen börjar med att gå igenom grunderna med mask, snorkel och fenor och att få deltagarna att känna sig bekväma med utrustningen och att vistas i och under vattnet. Följs sedan upp med att börja spela i UV-rugby på kul, därefter olika positioner som även börjar tillämpas under spel. Avslutningsvis kommer vi att spela mycket och utvecklar vad vi lärt oss.

-- Sammanfattning --

Spontant känns det som vi har fått ihop ett bra gäng som kan utvecklas tillsammans, och idén med en UV-rugbykurs verkar väldigt bra.

 

Nyfiken på att veta mer? Kontakta Ingvar Josefsson på e-post This is a mailto link.

Skribent: Jennifer Söderberg
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png