Hoppa till sidans innehåll

Den 25 juni till 3 juli, i Åbo, Finland går VM i pool-fridykning av stapeln

22 JUN 2016 12:49
Sverige och Svenska Sportdykarförbundet skickar ett formstarkt landslag där åtminstone Sofia Tapani, Göteborg och Ulf Lindberg, Stockholm har medaljchanser.
  • Skapad: 22 JUN 2016 12:49

Detta är första gången som ett VM i fridykning äger rum så pass långt norr ut på vårt klot och värd för arrangemanget är det stora finska sportdykarförbundet.

Man kommer att tävla i dom tre poolgrenarna; stillaliggande andhållning på tid (statisk apnea),  längdsimning utan fenor och med fenor (dynamisk apnea). Sofia Tapani åker som enda svensk kvinna. Sofia har svenskt rekord i dynamisk apnea både med och utan fenor på 194 respektive 145 meter. Ulf Lindberg har dom svenska rekorden i dynamisk apnea både med och utan fenor på 231 respektive 181 meter. Gissningsvis måste både Sofia och Ulf putsa sina svenska rekord med några meter för att ha chans på medaljer. Och det är just på mästerskap som vi oftast får se nya nationella rekord.
Herrlaget består förutom Ulf av Valdemar Karlsson (lagkapten), Nils Manne, Gabriel Manne, alla Göteborg samt Tomas Jonsson, Stockholm. På plats i Åbo finns också Svenska sportdykarförbundets representanter Peter Johnsen och Michael Carlqvist.
För kontakt med laget: Valdemar Karlsson This is a mailto link>

För information om VM-arrangemanget: https://aidafinland.org

För kontakt med svensk tävlingsfridykning och SSDF: This is a mailto link
Skribent: Frida Söder
Epost: Adressen Gömd
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png